Quooker - Den mest energieffektive kogevandbeholder

Øjeblikkelig adgang til kogende vand er ikke kun en praktisk luksus; Med Quooker er det også energieffektivt. Quookers beholdere med kogende vand er en af de mest bæredygtige investeringer til køkkenet og er blevet tildelt energimærke A.

Energimærkning for køkkenkedler

Fra september 2015 har en europæisk forordning omfattet køkkenkedler. Quooker COMBI og COMBI+ tilhører i den sammenhæng XXS-kategorien for mindre elektroniske vandvarmere med lagertank til køkkener. De er blevet tildelt energimærke A og er de højest scorende køkkenkedler med kogevandsfunktion.

Energimærke A til Quooker-beholdere

Quooker COMBI-beholderne leverer kogende vand på 100 °C samt varmt vand på 50-60 °C. Der er tale om de første ”kedler” i verden med højvakuumisolering, og de er er dermed den mest energieffektive varmtvandsforsyning til dit køkken. Det er således med god grund, at beholderne COMBI og COMBI+ er A-mærkede.

Forskellen på Quookers A-mærkede beholdere

COMBI-beholderen forsynes kun fra røret med koldt vand. Den kan levere kogende vand, samt varmt vand, når det kolde vand blandes med kogende vand fra beholderen. Der er umiddelbart adgang til 15 liter varmt vand på 60 °C. 

COMBI+-beholderen tilsluttes både koldt- og varmtvandsrøret. Ligesom førnævnte model giver den øjeblikkelig adgang til varmt vand. Du undgår dermed det spild, som ellers kunne opstå når du venter på, at vandet i varmtvandsrøret bliver varmt. På COMBI+ er det vandet fra varmtvandsrøret, der blandes med kogende vand, og så snart varmtvandsrøret begynder at levere tilstrækkeligt varmt vand, stopper tilførslen af kogende vand. Fordi varmtvandsrøret overtager varmtvandsforsyningen, har du i praksis ubegrænsede mængder af varmt vand til rådighed - plus kogende vand.

Alle Quookers beholdere er energieffektive

Quookers andre beholdere, kaldet PRO-VAQ, leverer ikke varmt vand, kun kogende vand. EU har endnu ikke defineret et energimærkningsdirektiv for kogevandbeholdere. Disse beholdere er dog lige så energieffektive som COMBI-beholderne, da de benytter samme højvakuumisolering. Du kan altså roligt regne med, at din kogende vandhane fra Quooker er energibesparende i forhold til andre løsninger uanset hvilken af vores beholdere, du vælger.
 

OFTE STILLEDE SPøRGSMåL

Ønsker du hjælp?

RING TIL OS På
70 25 20 40