Sådan vedligeholder du din Quooker

Der er stort set ingen vedligeholdelse ved en Quooker, og størstedelen af de få opgaver, der er, kan klares ved brug af simple husmortricks, som du sikkert allerede kender.

For at være helt sikker på, at du giver din Quooker den bedste pleje, giver vi dig i denne guide alt, du skal vide i forbindelse med vedligeholdelse af din Quooker. Det gælder både rengøring, pleje og afkalkning af lige præcis din Quooker, så du undgår at stå med en dryppende og ridset hane på grund af forkert rengøring og sparsom vedligeholdelse.

Rengøring af Quooker

Det er let at rengøre din Quooker-hane, og det kræver typisk ikke mere end en våd, opvredet klud. Du skal ikke bruge skrappe rengøringsmidler, da der er elektronik i hanen, og opløsningsmidler kan forvolde skade. Afhængigt af hanens overflade kan du bruge forskellige rengøringsmidler:


Messing og bruneret messing: Vask hanen jævnligt med en våd, opvredet klud, og tør efter med et viskestykke. 
Læs mere om vedligehold af hane i poleret messing
Læs mere om vedligehold af hane i bruneret messing

Krom og børstet krom: Brug en våd, opvredet klud, og tør efter med et viskestykke.

Black: Brug en våd, opvredet klud, og tør efter med et viskestykke.

Rustfrit stål: Dette er den mest bestandige hane. Her kan du godt bruge eksempelvis en grydesvamp til at rengøre hanen.

Afkalkning af Quooker
Tilkalkning af beholderen er en af de hyppigste årsager til, at en Quooker har brug for service. Beholderen er beregnet til at tåle kalk, men efter flere års brug vil den på et tidspunkt langsomt miste sin fulde funktionsevne. Når det sker, skal din Quooker serviceres, og det kan du selv gøre med et servicekit, eller du kan benytte dig af vores SWOP-koncept.

Også det aktive kulfilter, det såkaldte HiTAC-vandfilter, som renser vandet, skal skiftes efter 5-6 år afhængig af forbrug.


Læs mere om service af din Quooker og brugen af servicekit her. 

 

Derudover skal perlatoren, altså hanetuden, afkalkes jævnligt. Det anbefales, at du afkalker perlatoren cirka 1 gang om måneden. Dette kan du selv gøre ved at lægge den i blød i husholdningseddike i nogle timer. Vær opmærksom på, at perlatoren i en Quooker kalker hurtigere til end almindelige vandhaner, fordi kogende vand udskiller mere kalk end koldt vand. 

 

QUOOKER SUPPORT

RING TIL OS På
70 25 20 40
ÅBNINGSTIDER

OBS: Quooker holder lukket 4.-5. oktober 2018. Alle andre hverdage er vores åbningstider som følger:

Åbningstider Service
Telefon & Drive in shop:
Man-tors: 8.15 - 16.00 
Fredag: 10.00 – 15.00

Åbningstider adminstration: 
Man-tors: 9.00- 16.00 
Fredag: 10.00-15.00