En Quooker sparer energi

Med en Quooker koger du reelt kun det vand, du bruger. Det betyder, at dit vandforbrug bliver mindre, og dit strømforbrug gør det samme, fordi du bruger mindre energi til at koge mindre vand. 

Ud med elkedlen, ind med Quooker

Med en Quooker kan du tappe 5 slags vand fra én hane og du sparer samtidig energi, da du tapper lige præcis den, mængde vand du behøver.

Med en elkoger koger du ofte meget mere vand end nødvendigt for at være sikker på at have nok, så du ikke skal vente på kogende vand én gang til. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen – det er spild af tid og energi.

Når du har lyst til et glas afkølet vand, lader du vandet løbe indtil det er koldt. Det kan koste mange liter vand om dagen. Alternativt kan du fylde vand på flasker og stille dem i køleskabet, men det optager plads og giver mere arbejde til både dig og køleskabet. 

Energimærke A

Den højvakuum-teknologi til isolering, der benyttes i alle Quooker-beholdere, har udløst energimærke A til COMBI og COMBI+ beholderne.

Er det ikke dyrt i strøm at have en beholder til at stå og holde vand kogende konstant?

Nej, Quookers beholdere med kogende vand er så godt isolerede, at de kun bruger 10 watt på at holde vandet kogende. Det betyder at du ikke skal koge ret meget for meget i elkedlen før din Quookers strømforbrug er tjent ind igen.

Lader du det varme vand løbe for at det skal blive varmt?

Mange oplever at vente længe på det almindelige varme vand. Det sker typisk når der er langt til varmtvandsbeholderen, eller hvor det varme vand nu kommer fra. Her har Quooker også en løsning, der sparer tid og vand fordi det varme vand er varmt med det samme du åbner for det. Den såkaldte COMBI+ beholder blander kogende vand med koldt vand, så du omgående kan tappe varmt vand. Efterhånden som det varme vand fra varmtvandsbeholderen når frem, tilsættes der mindre og mindre kogende vand.

Det betyder, at du ikke skal vente på det varme vand når du f.eks. vasker hænder eller skal vride en karklud op. Og det betyder, at du sparer en masse vand. Således er det ikke kun strømregningen, der nyder godt af en Quooker. Du sparer også på andre ressourcer. 

Så lidt koster det at have en Quooker

En Quoker giver dig nem adgang til både kogende og afkølet vand uden at det koster alverden i strøm. Det koster kun ca. 200 kr. om året i standby-forbrug at have 100 ˚C kogende vand tilgængeligt konstant. Køleenhedens standby-forbrug svarer til ca. 240 kr. om året. Beholderen til det kogende vand, er isoleret med en patenteret teknologi, der gør varmetabet utroligt lavt. Dermed bruger du kun energi på at koge det vand, du rent faktisk bruger. Til sammenligning har fx en elkedel et stort varmetab, og du koger typisk en masse vand, du aldrig bruger. Du skal således ikke have et særligt stort forbrug af kogende vand før standby-forbruget på en Quooker er tjent ind.

Et regneeksempel

En Quooker kan spare dig mange penge på vandregningen. Først og fremmest vil du altid være sikker på, at du kun tapper lige præcis den mængde kogende vand, som du har brug for. Med en elkedel vil du ofte koge mere vand, end du har brug for, og på den måde ender du med at hælde en masse vand ud. Men det er ikke den eneste måde, en Quooker kan give dig besparelser på vandregningen.

Hvis der er stor afstand mellem en traditionel varmtvandsbeholder og vandhanen, vil det varme vand skulle løbe længere gennem rørene, og det skaber vandspild.

Er røret fra din varmtvandsbeholder 6 meter fra vandhanen, vil det gennemsnitlige vandspild årligt være 601 liter, mens vandspildet vil være hele 7.217 liter, hvis røret er 12 meter langt. Med en COMBI-beholder fra Quooker kommer dit varme vand direkte fra Quookeren i stedet for at skulle løbe fra varmtvandsbeholderen, og du slipper for vandspildet.