Energimærke A

Det er praktisk altid at have adgang til kogende vand. Med Quooker er det også energieffektivt. Quookers beholdere med kogende og varmt vand er en af de mest bæredygtige investeringer til køkkenet og er blevet tildelt energimærke A.

Quooker-beholdere med energimærke A

Quooker COMBI-beholderne leverer kogende vand på 100 °C og derudover varmt vand på 50-60 °C. Der er tale om den første ”varmtvandsbeholder” i verden med højvakuum-isolering, og beholderne er dermed den mest energieffektive varmtvandsforsyning til dit køkken. Så det er med god grund, at beholderne COMBI og COMBI+ er A-mærkede.

COMBI-beholderen tilsluttes røret med koldt vand. Den kan levere kogende vand, samt varmt vand, når det kolde vand blandes med kogende vand fra beholderen. Beholderen kan levere cirka 15 liter varmt vand på 60 °C før du må vente på, at den varmer op igen. Temperaturen på det varme vand kan også indstilles lavere, så der er endnu mere varmt vand tilgængeligt. Du får dog ikke "uendeligt" varmt vand som med COMBI+.

COMBI+-beholderen tilsluttes både koldt- og varmtvandsrøret. Ligesom COMBI-beholderen giver den øjeblikkelig adgang til varmt vand. Du undgår dermed det spild, som ellers kunne opstå når du venter på, at vandet i varmtvandsrøret bliver varmt.

På COMBI+ er det vandet fra varmtvandsrøret, der blandes med kogende vand, og så snart varmtvandsrøret begynder at levere tilstrækkeligt varmt vand, stopper tilførslen af kogende vand. Fordi varmtvandsrøret overtager varmtvandsforsyningen, har du i praksis ubegrænsede mængder af varmt vand til rådighed - plus kogende vand.

Baggrund

Fra september 2015 har en europæisk forordning omfattet køkkenkedler. Quooker COMBI og COMBI+ tilhører i den sammenhæng XXS-kategorien for mindre elektroniske vandvarmere med lagertank til køkkener. De er blevet tildelt energimærke A og er de højest scorende køkkenkedler med kogevandsfunktion.

Da forordningen kun omfatter beholdere med varmtvandfunktion, gælder A-mærkningen ikke PRO-beholderne, som kun leverer kogende vand. Disse er imidlertid isoleret på samme effektive måde som de A-mærkede beholdere.

Ofte stillede spørgsmål

Er der ændret noget på Quooker COMBI-beholderne for at opnå A-mærket?

Nej. Hos Quooker har bæredygtighed været højt på listen over krav, lige fra den første produktionsidé. Quooker er således den første varmtvandsbeholder i verden med høj-vacummisolering. Dette er med til at sikre et minimalt energitab og gør beholderen ekstrem økonomisk. Sådan har det altid været og sådan vil det blive ved med at være i fremtiden. Med indførelsen af det europæiske direktiv omhandlende køkkenkedler (varmtvandsbeholdere), er Quooker-beholderne blevet tildelt en energimærkning A. 

Hvad er det årlige energiforbrug for en Quooker COMBI(+)?

en Quooker COMBI(+) forbruger 511kWh per år, når der tappes vand i henhold til 'tappemønstret' som er beskrevet i forordningen fra EU.

Hvor mange dB udsender en Quooker?

En Quooker 'klikker', når den tændes og slukkes, selve beholderen er lydløs. Varmeelementet i beholderen opvarmer vandet til 108 °C, og beholderen opbevarer vandet under tryk. Da vandet opbevares under tryk i beholderen, står vandet ikke og 'bobler' i beholderen, det betyder at den er helt lydløs.

Hvorfor har Quooker COMBI og COMBI+ beholderne energimærke A?

Den energimærkning, som en beholder er tildelt, afhænger af produktets energieffektivitet. En 'elektrisk enhed' kan opnå en maksimal energieffektivitet på 40% på grund af energitabet i energiproduktionen i 'kraftværker' i 2015 (dette er defineret af EU). Energitabet (ikke nyttig brug af energi) som en enhed har, i dette tilfælde Quooker-beholderens standbyforbrug, reducerer denne effektivitet yderligere.

Da en Quooker er udstyret med en højvakuumisolerings-kappe, er energitabet kun på 10 watt. Dette bringer den samlede energieffektivitet for Quooker-beholderne til 36%, og dette resulterer i et A-Energimærke for Quooker COMBI (+) beholderne i XXS-kategorien for mindre elektroniske vandvarmere med lagertank til køkkener.

Hvorfor har Quooker PRO3-B og PRO7 beholderne ikke energimærke A?

PRO beholdere leverer kun kogende vand. EU har ikke udarbejdet retningslinjer for energimærkning af kogende vandbeholdere uden varmtvandsfunktion. Disse beholdere benytter imidlertid samme isoleringsteknologi som COMBI-beholderne og bruger ligeledes kun 10 watt i standby. De er med andre ord lige så energieffektive. Det er bare ikke muligt at få en energimærkning af disse beholdere.