Energimærke A

Det er praktisk altid at have adgang til kogende vand. Med Quooker er det også energieffektivt. Quookers beholdere med kogende og varmt vand er en af de mest bæredygtige investeringer til køkkenet og er blevet tildelt energimærke A.

Fra september 2015 har en europæisk forordning omfattet køkkenkedler. Quooker COMBI og COMBI+ tilhører i den sammenhæng XXS-kategorien for mindre elektroniske vandvarmere med lagertank til køkkener. De er blevet tildelt energimærke A og er de højest scorende køkkenkedler med kogevandsfunktion.

Quooker-beholdere med energimærke A

Quooker COMBI-beholderne leverer kogende vand på 100 °C samt varmt vand på 50-60 °C. Der er tale om den første ”varmtvandsbeholder” i verden med højvakuumisolering, og beholderne er dermed den mest energieffektive varmtvandsforsyning til dit køkken. Det er således med god grund, at beholderne COMBI og COMBI+ er A-mærkede.

COMBI-beholderen forsynes fra røret med koldt vand. Den kan levere kogende vand, samt varmt vand, når det kolde vand blandes med kogende vand fra beholderen. Beholderen kan levere cirka 15 liter varmt vand på 60 °C før du må vente på, at den varmer op igen. Temperaturen på det varme vand kan også indstilles lavere, hvorved der er endnu mere varmt vand tilgængeligt. Du får dog ikke "uendeligt" varmt vand som med COMBI+.

COMBI+-beholderen tilsluttes både koldt- og varmtvandsrøret. Ligesom førnævnte model giver den øjeblikkelig adgang til varmt vand. Du undgår dermed det spild, som ellers kunne opstå når du venter på, at vandet i varmtvandsrøret bliver varmt.

På COMBI+ er det vandet fra varmtvandsrøret, der blandes med kogende vand, og så snart varmtvandsrøret begynder at levere tilstrækkeligt varmt vand, stopper tilførslen af kogende vand. Fordi varmtvandsrøret overtager varmtvandsforsyningen, har du i praksis ubegrænsede mængder af varmt vand til rådighed - plus kogende vand.

Ofte stillede spørgsmål