Ofte stillede spørgsmål


 • Hvor sikker er Quooker-hanen? Sikkerhed

  Quooker-haner har en række sikkerhedsforanstaltninger, som giver maksimal sikkerhed og minimal risiko for skoldning.

  Alle haner fra Quooker er børnesikrede med et dobbelt-tryk-drej-greb, som skal bruges for at aktivere det kogende vand.

  En Quooker-hane har desuden dobbelt væg, så man ikke brænder sig på den, selvom der løber kogende vand igennem den.

  Sammenlignet med en elkedel eller gryde på køkkenbordet, er en Quooker meget sikker. Den er fastmonteret i vask eller køkkenbord og kan derfor ikke vælte, sådan som elkedlen kan, hvis du får skubbet til den eller hvis et barn hiver i ledningen.

  Vandstrålen fra en Quooker-hane er blandet med luft og er således ikke massiv. Luften i vandstrålen betyder, at du sagtens kan strejfe vandet uden at skolde dig. Se selv i videoen nedenfor eller læs mere her.

 • Hvordan får jeg kogende vand ud af hanen? Sikkerhed

  Alle Quooker-haner er sikrede med en dobbelt-tryk-drej betjeningsknap. Takket være denne betjeningsknap giver en Quooker-hane aldrig kogende vand ved et tilfælde. Du skal først trykke to gange på betjeningsknappen og derefter dreje. Først herefter strømmer der kogende vand ud af hanen.

  For nemt at tappe en 2. kop te kan du efter brugen af kogendevands-funktionen inden 3 sekunder betjene kogendevands-funktionen ved at trykke på betjeningsknappen kun én gang og derefter dreje.

  På grund af den unaturlige tryk-drej bevægelse er risikoen for at komme til at åbne kogendevands-hanen ‘ved et uheld’ meget lille. Trods alle de her nævnte sikkerhedsforanstaltninger bør brugeren af Quooker-systemet i almindelighed tage hensyn til risiciene i forbindelse med kogende vand.

  Sørg for, at børn ikke bruger hanen som legetøj, og lad ikke børn uden opsyn betjene og/eller rengøre apparatet.

  Se mere i videoen nedenfor eller læs mere om sikkerhed her.

 • Sikkerhed i Quooker: Er det farligt med kogende vand i hanen? Sikkerhed

  Der sker hvert år tusindvis af skoldningsulykker med blandt andet elkedler, der vælter ned fra bordet, og mange ulykker involverer desværre børn. Man kan hurtigt få tanken, at det kan være farligt med kogende vand i hanen – især hvis der er børn i familien. For er der ikke en fare for, at man kan skolde sig? Kort sagt skal man altid være forsigtig med kogende vand. Men du kan være ganske rolig med en Quooker i køkkenet, og takket været en række unikke sikkerhedsmekanismer er den faktisk en af de sikreste måder at håndtere kogende vand på.

  »Sikkerhed er naturligvis en af vores højeste prioriteter. Derfor er en Quooker udstyret med en række sikkerhedsmekanismer, der gør den mere sikker end for eksempel en elkedel. Jeg mener ikke, at man skal være bange for at lade sine børn bruge den, tværtimod, men man skal selvfølgelig instruere dem i at bruge Quookeren – akkurat som man ville med for eksempel en ovn, som kan være varm og dermed farlig, hvis man ikke tager sine forholdsregler,« siger Brian G. Christensen, After Sales Manager hos Quooker.

  Quookeren er designet således, at det ikke er intuitivt for et barn at tænde for det kogende vand. Ethvert barn kan vælte en vandkoger eller stikke hænderne ned i en gryde, men det er meget svært for et barn at tænde for kogefunktionen på en Quooker.

  Årsager til den høje sikkerhed i en Quooker:

  • Quooker-hanen bliver fastmonteret i bordpladen i modsætning til f.eks. en elkedel, der typisk står løs på køkkenbordet og kan vælte eller falde ned og forvolde skade.
  • Quooker-hanen er børnesikret med en tryk og drej-mekanisme.
  • Hanetuden er isoleret, så man ikke kan brænde sig på hanen.
  • Vandet kommer ikke ud i en massiv stråle, men i et spray blandet med luft. Dette mindsker risikoen for skoldning, idet man kan nå at fjerne hånden, før man reelt skolder sig.
  • Justerbar hane, som kan indstilles i højden, så sprøjt undgås (afhængigt af model).

  På trods af alle sikkerhedsfunktionerne skal brugere af Quookeren være opmærksomme på risiciene ved brug af kogende vand generelt. Derfor bør små børn ikke bruge hanen uden tilsyn, og personer, som ikke er bekendt med Quookeren, bør før anvendelse informeres om korrekt brug.

  Se mere i videoen nedenfor eller læs mere om sikkerhed her.

 • Vand med brus har lavt/intet flow Fejl på CUBE

  Hvis der er normalt flow på det afkølede vand uden brus og blåt lys på CUBE lyser normalt, kan problemet skyldes at CO2-flasken er tom, eller ved at være tom. Det kan tage mange dage med lavt flow, inden flowet stopper helt.

  Det kan også skyldes at der er slukket for pumpen/kompressoren på kontakten bag på CUBE. Kontakten er rød og har et 0 og et 1-tal. 1-tallet skal være trykket ind for at der er tændt.

  Hvis det er en ny installation, så tjek at alle slanger er monteret som anvist i monteringsvejledning. Se også FAQ-artiklen Intet vand fra CUBE.