Sådan vedligeholder du din Quooker Service & vedligeholdelse

Der er stort set ingen vedligeholdelse ved en vandhane fra Quooker, og størstedelen af de få opgaver, der er, kan klares ved brug af simple husmortricks, som du sikkert allerede kender.

For at være helt sikker på, at du giver din Quooker den bedste pleje, giver vi dig i denne guide alt, du skal vide i forbindelse med vedligehold af din Quooker. Det gælder både rengøring, pleje og afkalkning . Følg vejledningen, så du undgår at stå med en dryppende eller ridset hane på grund af forkert rengøring og sparsom vedligeholdelse.

 

Rengøring af Quooker

Det er let at rengøre din Quooker-hane, og det kræver typisk ikke mere end en våd, opvredet klud. Tør derefter hanen med et tørt viskestykke. Du skal undgå at bruge rengøringsmidler, også de miljøvenlige af slagsen. Det skyldes, at der er elektronik i hanen, og både opløsningsmidler og rengøringsmidler kan forvolde skader, som ikke dækkes af garantien. Se hvordan du rengør netop din hane i det følgende:

  • Krom, børstet krom og Black (sorte haner): Brug en våd, opvredet klud, og tør efter med et viskestykke.
  • Rustfrit stål: Dette er den mest bestandige hane. Her kan du godt bruge eksempelvis en grydesvamp til at rengøre hanen.
  • Messing og bruneret messing: Vask hanen jævnligt med en våd, opvredet klud, og tør efter med et viskestykke. Til haner i disse overfllader findes der et selvstændigt info-ark om vedligehold under Downloads.

 

Afkalkning af Quooker
Perlatoren i hanetuden skal afkalkes jævnligt for at sikre en jævn vandstråle. Det anbefales, at du afkalker perlatoren cirka 1 gang om måneden. Dette kan du selv gøre ved at skrue hanetuden af, tage perlatoren ud og lægge den i blød i husholdningseddike i nogle timer. Brug ikke hanen imens. Vær opmærksom på, at perlatoren i en Quooker kalker hurtigere til end almindelige vandhaner, fordi kogende vand udskiller mere kalk end koldt vand.

 

Derudover er tilkalkning af beholderen en af de hyppigste årsager til, at en Quooker har brug for service. Beholderen er beregnet til at tåle kalk, men efter flere års brug vil den på et tidspunkt langsomt miste sin fulde funktionsevne. Når det sker, skal din Quooker serviceres, og det kan du selv gøre med et servicekit, eller du kan benytte dig af vores SWOP-koncept.

Det aktive kulfilter, det såkaldte HiTAC-vandfilter som renser vandet, skal også udskiftes efter ca. hvert 5-6 år afhængig af forbrug.

Læs mere om service af din Quooker og brugen af servicekit her.

Blinker den røde diode på hanen, kan det også indikere tid til service af din Quooker. Du kan se, om du kan finde fejlen her.

Læs om de forskellige muligheder for service af din Quooker beholder her.

Mangler du reservedele kan du nemt og hurtigt bestille dem i vores ServiceShop her.