Hvad koster en Quooker – til nyt og gammelt køkken Køb

Hvis du står over for en større køkkenrenovering og gerne vil have en Quooker i dit nye køkken, er det meget godt at være på forkant med for eksempel mål på bordpladen og muligheder for strømtilslutning. På den måde er du sikker på, at din nye Quooker passer perfekt ind i dit nyrenoverede køkken.

Har du allerede et eksisterende køkken, er der også nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du har besluttet dig for at tilføje en kogende vandhane som supplement til din gamle vandhane. Vi dækker det hele i denne guide.

Quooker-pris – til nyt køkken og gammelt køkken

Der er egentlig ikke stor forskel mellem at installere en Quooker i et nyt eller gammelt køkken. En Quooker koster det samme – uanset om du installerer den i dit eksisterende køkken eller i et nyrenoveret køkken.

Se hvad de forskellige Quooker-modeller koster her.

Den eneste forskel er i virkeligheden, at du skal være opmærksom på, at du måske skal have et ekstra vandudtag i dit eksisterende køkken. Ofte kan dette klares ved at installere en ekstra ballofix, altså en afspærringsventil, hvilket kan gøres for meget små penge. Har du allerede en strømkilde til for eksempel din opvaskemaskine eller din køkkenkværn, kan din Quooker sagtens tilsluttes den samme stikkontakt.

»Du behøver ikke en separat strømkilde til din Quooker, for vi har vores energifordeler. Den fordeler strømmen, så dit relæ ikke slår fra, når du både skal have din Quooker og eksempelvis en eksisterende opvaskemaskine tilsluttet det samme strømstik,« fortæller Brian G. Christensen, After Sales Manager hos Quooker.

Læs også: Installation af Quooker – sådan gør du

Er der ikke i forvejen en strømkilde i køkkenet – for eksempel i forbindelse med nyrenovering af et køkken – bør du få en elektriker til at lave to separate stikkontakter med hver sin fase, for så behøver du ikke at investere i en energifordeler.

Du kan købe en Quooker-energifordeler i vores webshop.

Der skal være plads til beholderen
Det er muligt at installere en Quooker i stort set alle køkkener. Det er dog vigtigt, at der er plads til Quooker-beholderen under køkkenvasken eller køkkenskabet – uanset om den skal installeres i et nyt eller gammelt køkken. Derudover skal du være opmærksom på, at Quooker-beholderen skal stå op og altså ikke må lægges ned på siden i tilfælde af for eksempel pladsmangel.
»Der skal minimum være plads til en 3-liters beholder, men ofte kan man skære et hul i bunden af skabet, så man også får sokkelhøjden med. Vælger du en ganske almindelig PRO3-beholder, som er den mest populære beholder, skal du ikke have et specielt afløb til Quookeren, men det skal du, hvis du har en COMBI- eller en COMBI+-beholder. Her skal der nemlig også installeres en sikkerhedsventil,« forklarer Brian G. Christensen.

Du kan finde målene på de forskellige beholdere her.