Sikkerhed i Quooker: Er det farligt med kogende vand i hanen? Sikkerhed

Der sker hvert år tusindvis af skoldningsulykker med blandt andet elkedler, der vælter ned fra bordet, og mange ulykker involverer desværre børn. Man kan hurtigt få tanken, at det kan være farligt med kogende vand i hanen – især hvis der er børn i familien. For er der ikke en fare for, at man kan skolde sig? Kort sagt skal man altid være forsigtig med kogende vand. Men du kan være ganske rolig med en Quooker i køkkenet, og takket været en række unikke sikkerhedsmekanismer er den faktisk en af de sikreste måder at håndtere kogende vand på.

»Sikkerhed er naturligvis en af vores højeste prioriteter. Derfor er en Quooker udstyret med en række sikkerhedsmekanismer, der gør den mere sikker end for eksempel en elkedel. Jeg mener ikke, at man skal være bange for at lade sine børn bruge den, tværtimod, men man skal selvfølgelig instruere dem i at bruge Quookeren – akkurat som man ville med for eksempel en ovn, som kan være varm og dermed farlig, hvis man ikke tager sine forholdsregler,« siger Brian G. Christensen, After Sales Manager hos Quooker.

Quookeren er designet således, at det ikke er intuitivt for et barn at tænde for det kogende vand. Ethvert barn kan vælte en vandkoger eller stikke hænderne ned i en gryde, men det er meget svært for et barn at tænde for kogefunktionen på en Quooker.

Årsager til den høje sikkerhed i en Quooker:

  • Quooker-hanen bliver fastmonteret i bordpladen i modsætning til f.eks. en elkedel, der typisk står løs på køkkenbordet og kan vælte eller falde ned og forvolde skade.
  • Quooker-hanen er børnesikret med en tryk og drej-mekanisme.
  • Hanetuden er isoleret, så man ikke kan brænde sig på hanen.
  • Vandet kommer ikke ud i en massiv stråle, men i et spray blandet med luft. Dette mindsker risikoen for skoldning, idet man kan nå at fjerne hånden, før man reelt skolder sig.
  • Justerbar hane, som kan indstilles i højden, så sprøjt undgås (afhængigt af model).

På trods af alle sikkerhedsfunktionerne skal brugere af Quookeren være opmærksomme på risiciene ved brug af kogende vand generelt. Derfor bør små børn ikke bruge hanen uden tilsyn, og personer, som ikke er bekendt med Quookeren, bør før anvendelse informeres om korrekt brug.

Se mere i videoen nedenfor eller læs mere om sikkerhed her.