Æble-karrysalat med æg og karse

Grønne opskrifter fra Aamanns grønne køkken. Vi guider dig til at udnytte en af efterårets mange råvarer, nemlig æbler. Prøv denne skønne karrysalat med æbler og karse – som prikken over i’et på en æggemad.

Ingredienser

  • 10 æg
  • 2 syrlige æbler, fx Cox Orange, Ingrid Marie eller Elstar
  • 2 store syltede drueagurker
  • 2 dl mayonnaise
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 1 spsk dijonsennep
  • 3 spsk god madraskarry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 bundt fintsnittet purløg
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 spsk kapers fra eddikelage
  • 2 spsk citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Karse

Sådan gør du

Kog alle 10 æg på en gang i kogende vand i 9 minutter, til de er hårdkogte. Køl dem lidt af i koldt vand, pil skallen af dem og skær æggene i halve. Skær 4 æg (resten skal bruges til servering), æbler og drueagurker i små tern. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål, tilsæt sennep, karry og gurkemeje og rør det sammen. Tilsæt derefter purløg, rødløg og kapers. Vend til sidst karrycremen sammen med æggene, æbler og drueagurker og smag til med citronsaft, salt og peber.

Servering

Anret med tre halve æg på hvert stykke rugbrød, top med karrysalaten og pynt derefter med masser af karse.

Tip

Med en Quooker kan du lynhurtigt koge æggene.

Æble-karrysalat med æg og karseÆble-karrysalat med æg og karse