Aamanns blommechutney

Grønne opskrifter fra Aamanns grønne køkken. Vi guider dig til at udnytte en af efterårets mange råvarer, nemlig blommer. Lav en lækker blommechutney, som du kan bruge til fx ost, kød og gryderetter.

Ingredienser

  • 1 kg modne blommer
  • 2-3 skalotteløg
  • 1 chili
  • 400 g lyst rørsukker
  • 2 dl æbleeddike
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk sennepsfrø
  • lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

Varm ovnen op til 130 grader. Halvér blommerne og kassér stenene. Skær blommerne i grove tern, hak skalotteløg og chili fint og kom alle ingredienserne i en bradepande. Vend godt rundt og bag det i ovnen i ca. 2½ time, til det stille og roligt damper ind og karamelliserer lidt. Hold øje og rør rundt i det 3-4 gange undervejs, så det ikke branker i kanterne. Hæld den varme chutney i skoldede sylteglas og opbevar den på køl, hvor den uåbnet holder sig i min. 6 måneder og efter åbning 2-3 uger på køl.

Tip

Du kan nemt skolde dine sylteglas med en Quooker, så de hurtigt er rene og klar til brug.

Skoldning af glas er nemt med en QuookerSkoldning af glas er nemt med en Quooker