Pærespritz med porsesnaps

Grønne opskrifter fra Aamanns grønne køkken. Vi guider dig til at udnytte en af efterårets mange råvarer, nemlig pærer. Prøv denne dejlige spritz, som smager friskt og perlende, da der tilsættes koldt vand med brus.

Ingredienser

  • 2-3 modne gyldne pærer ( Clara Friis, Doyenne el. lign.) – det er vigtigt at de ikke er hårde
  • 1 citron
  • 1,5 cl. sukkersirup
  • 3 cl. porsesnaps eller poire williams
  • 10 cl. mousserende vin -prosecco, cava, cremant eller champagne
  • Vand med brus
  • Citronverbena eller rosmarin til pynt
  • Isterninger

Sådan gør du

Lav en pærepuré: Skyl pærerne, skær stilken af og skær pærerne i mindre grove stykker.
Kom pærestykkerne i en blender sammen med saften af 1 citron og blend til en ensartet puré. Mas det igennem en sigte, kom i en flaske og sæt på køl.

Når du skal servere din pærespritz, så vælg et flot hvidvinsglas, kom pærepuré, sirup og porsesnaps i og rør rundt. Hæld mousserende vin i, derefter isterninger, rør forsigtigt en omgang. Fyld glasset med lidt iskoldt vand med brus fra hanen og pynt med citronverbena eller rosmarin.

Tip

Gnid glassets kant med rosmarin eller citronverbena, for ekstra aroma.

Danskvand fra hanenDanskvand fra hanen