Billige køkkenløsninger: Kan jeg købe et nyt køkken for under 20.000 kroner?

Du behøver ikke at tage i IKEA for at få et nyt køkken til under 20.000 kroner. Her får du tre af de store køkkenfirmaers bud på en billig køkkenløsning.

Hvor langt kan du komme for 20.000 kroner, når du køber nyt køkken? Det spørgsmål har vi stillet tre konsulenter fra forskellige køkkenfirmaer, og selvom der er uenighed om detaljerne, er der bred enighed om de overordnede linjer.

Jeg ville prioritere bordpladen, fordi den er sværere at skifte. Det er nemmere at skifte fronterne.

Søger du en billig køkkenløsning, er der ikke plads til levering eller montering. Du må derfor indstille dig på selv at fatte skruetrækkeren og vaterpasset.

Starter du helt fra bunden med dit køkken, skal du også købe hårde hvidevare, og her lyder anbefalingen at købe dem brugt. Du kan blandt andet gå på DBAog søge efter det, du mangler. Nye hvidevarer vil nemlig dræne dit budget, lyder det samstemmende fra konsulenterne.

Få flere tips til billige køkkenløsninger her.

HTH-køkkener

Hos HTH er filialchef og salgskonsulent Mads Peder Kristensen anderledes positivt stemt over for et køkken til under 20.000 kroner.

"Ja, det kan man godt. Vi har flere køkkener stående, som passer i prisrammen. Vi har for eksempel ét med seks sektioner, med skuffer og det hele, til 20.000 kroner - og det er et rimeligt størrelse køkken," forklarer Mads Peder Kristensen.

Hvis køkkenet er på størrelse med, hvad man typisk finder i en lejlighed, kan du både få en malet låge eller melaminlåge. Hvis det er et lille køkken, kan du også få det i et grebsfrit design.

Et grebsfrit køkken er dyrere, fordi grebet er fræset ind i låger og skuffer. Mads Peder Kristensens førsteprioritet ligger dog et andet sted, og her er han enig med Kenneth Barfred.

"Jeg ville prioritere bordpladen, fordi den er sværere at skifte. Det er nemmere at skifte fronterne. Og så skal bordpladen kunne tåle lidt af hvert. En laminatbordplade ville være et godt valg til et billigt køkken," siger Mads Peder Kristensen.

Vi har flere køkkener stående, som passer i prisrammen. Vi har for eksempel ét med seks sektioner, med skuffer og det hele, til 20.000 kroner.

Invita-køkkener

Kenneth Barfred er indretningskonsulent hos Invita, og han mener, at det er svært at få et nyt køkken for under 20.000 kroner hos dem.

"Du kan få et lille et. Kun med låger, for der er ikke råd til skuffer, og kun i melamin," siger Kenneth Barfred, som anbefaler at prioritere en ordentlig bordplade, når budgettet er stramt.

"Det er bordpladen, som får alle tæskene, når du står og arbejder i et køkken. Det er derfor vigtigt, at den kan tåle det," mener indretningskonsulenten.

Heldigvis er en af de mest slidstærke bordplader ikke nødvendigvis dyr. Gå efter en laminatbordplade. Den kan holde til det meste og passer ind i et stramt køkkenbudget.

Kvik-køkkener

Så længe man henter og samler selv, kan du sagtens få en billig køkkenløsning hos Kvik. Sådan lyder meldingen fra Kviks køkkenekspert Jens Olesen.

"Jeg har ét i butikken til 16.820 kroner, som er 360 centimeter langt, i sort og med hvid bordplade. Det har skuffer, skabe, tre overskabe, låger til indbygning af hvidevare og laminatbordplade," siger Jens Olesen, som til daglig rådgiver køkkenkøbere i Kviks forretning i Helsingør.

Heller ikke hos Kvik er der som udgangspunkt plads i budgettet til et grebsløst køkken. Til gengæld er features som skabe med selvluk standard, også i et billigt køkken.

Her kan du læse meget mere om, hvordan du får styr på dit køkkenbudget.

Du kan forhandle, men ikke meget

Nogle gange kan du forhandle dig til en bedre pris, men det afhænger typisk af, hvor meget du køber. Med en billig løsning er der som udgangspunkt ikke så mange elementer, og derfor heller ikke så meget at forhandle med. Det er meddelelsen fra både HTH og Invita, mens Kvik afviser at forhandle. Priserne er i forvejen sat så lavt som muligt, lyder forklaringen fra Kvik.

En anden mulighed er at holde øje med køkkenfirmaernes udstillingsmodeller, som typisk sælges med en god portion rabat. Du finder udstillingsmodellerne på de enkelte køkkenfirmaers hjemmesider - men du kan også spørge køkkenkonsulenten i din lokale forretning, hvilke udstillingsmodeller de har til salg.