Louisa Lorangs opskrift på broccoliasparges med mozzarella

Brug denne som en forret eller som tilbehør til en hovedret. Brug i det hele taget tricket med at dampe uden at bruge en gryde på alle mulige slags grøntsager, som er gode med bid: broccoli, små gulerødder, asparges eller noget helt andet.

Ingredienser - forret til 2

  • 200 g broccoliasparges
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • kogende vand
  • 1 god, frisk mozzarella
  • god olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Kom broccoliasparges i en bøtte med låg, f.eks. en plastikbøtte, en madkasse eller en glasbeholder (den skal kunne tåle kogende vand). Kom salt og olivenolie ved, og fyld kogende vand på fra hanen. Vandet skal akkurat dække.

Sæt låg på, og lad broccoliasparges trække i 3-5 minutter. Afdryp og anret i 2 dybe tallerkner.

Top med brudt mozzarella. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Servér straks.

Louisa Lorangs tip

Synes du ikke, at grøntsagerne har fået nok, kan du gentage med det kogende vand.