Bulgur- og kyllingesalat med Quooker

Denne lækre salat er udarbejdet i samarbejde med Jamie Magazine. Salaten er et måltid i sig selv, og klar på 30 minutter – hvis du bruger en Quooker.

Quooker anvendes til: Koge bulgur, rengøring af vask og køkkenremedier

Ingredienser

Til 2 personer 

125 g bulgur
225 g friske grønne bønner 
225 g cherrytomater
2 tsk. tørret oregano 
1 tsk. olivenolie
Saften og skallen fra 1 citron 
2 kyllingefileter
½ rødløg
15 g blade fra et bundt bredbladet persille (ca. et halvt bundt)
4 spsk. yoghurt 
2 spsk. cashewnødder

Servering: Citronbåde, cashewnødder og persille 

Fremgangsmåde

Kom 1 liter kogende vand i en gryde, og sæt på komfuret ved lav varme. Hæld bulgur i gryden, og lad det koge ca. 10-12 minutter. Tilsæt bønner (snittede i bundrette bidder), og lad det koge i yderligere 3 minutter. Dræn overflødigt vand, og tilsæt salt og peber.

Snit et lille kryds i skindet i bunden af hver tomat, fyld en skål med kogende vand, og læg tomaterne i. Sigt vandet fra efter ca. 1 minut. Lad tomaterne køle en smule af (så du kan holde ved dem), og fjern derefter skindet. Skær så tomaterne (uden skind) i mindre stykker, og tilsæt til den kogte  bulgur.

Sæt derefter bulguren til side.

Bland oregano, citronskal efter smag og olivenolie i en lille skål, og tilsæt salt og peber. Blandingen pensles på kyllingefileterne. 

Varm en spiseskefuld olivenolie på panden ved medium varme, og steg kyllingefileterne i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.

Hver filet skæres i 4-5 skiver.

Opdel bulgur i to portioner, og top med kylling og ristede cashewnødder. 

Serveres umiddelbart efter med yoghurtdressing og en skive citron.

Prøv en lækker hjemmelavet iste, som du kan nyde sammen med din bulgursalat.

Rengøring med Quooker

Du kan bruge din Quooker til rigtigt mange ting - både i madforberedelserne, men også til rengøringen efter madlavningen. Brug fx kogende vand til at rense dit skærebræt og vasken i et snuptag.