Chokolade- og hasselnøddebrownie med Quooker

Hvem kan modstå en lækker brownie? Her finder du Jamie Magazines opskrift på en uimodståelig brownie med chokolade og hasselnødder. 

Quooker anvendes til: Smelte chokolade, rengøring af vask og køkkenremedier

Ingredienser

16 stykker

250 g smør
300 g farin
225 g mørk chokolade (200 g grofthakket, 25 g finthakket) 
4 æg 
60 g  hvedemel 
1 tsk. bagepulver 
60 g kakaopulver 
50 g hvid chokolade
50 g hasselnødder

Fremgangsmåde

Forvarm din ovn på 180°C, og klargør en bageform (30 x 20 cm) med bagepapir, fold eventuelt overskydende papir udover bageformens kant.

Fyld en kasserolle med to tredjedele kogende vand, og placer den på komfuret ved medium varme. Sæt en skål, som kan tåle varme, op i gryden (sørg for, at der ikke kommer vand ned i skålen). Heri smeltes smør, sukker og groft hakket mørk chokolade.

Lad blandingen køle af, og slå æggene ud i skålen.

Rør mel, bagepulver og kakaopulver sammen i en skål, og tilsæt chokolade- og æggeblandingen. Rør det hele sammen.

Hæld afslutningsvis dejen i bageformen.

Hvid chokolade og nødder hakkes på et skærebræt og fordeles ud over dejen i bageformen sammen med den finthakkede mørke chokolade. Sæt kagen i ovnen og lad den bage i ca. 25 minutter.

Efter afkøling skæres brownien ud i små stykker, og så er du klar til servering.

Prøv også en lækker hjemmelavet iste til brownien. Læs hvordan du hurtigt og nemt kan lave isteen.

Rengøring med Quooker

En skål med størknet chokolade rengøres i en håndevending, når man har en Quooker til hjælp. Kogende vand opløser hurtigt og effektivt – og du kan få tid til at nyde din kage i stedet for at bruge tid på opvasken.