Cup noodles deluxe

Hjemmelavede  kopnudler er perfekte til at redde madrester fra køleskabet, så du kan lave anderledes madpakker og lækker vinter comfort-food.

4 stk – 10 minutter

Brug gerne forkogte nudler, så er du sikker på at de når at tilberedes, da de bare skal varmes op. Hvis du bruger almindelige nudler, skal de lige koges først.

Man kan bruge de fleste grøntsager, sørg blot for at de bliver skåret i tynde strimler eller små stykker, så du er sikker på, at de kan nå at blive tilberedt.  Så jo hårdere grøntsag, jo mindre stykker.

I opskriften bruges et flydende koncentrat af fond, i stedet for bouillonterning eller pulver. Følg anvisningen på pakken, så det passer til mængden af vand, som du kan have i glasset. Og hellere blandet lidt stærkere end for tyndt.

Sådan gør du

Fordel nudlerne i bunden af store sylteglas. Top med tynde skiver kød, sugarsnaps, peberfrugt, porre, broccoli og enoki-svampe. Alt skåret i tynde skiver eller strimler, så tilberedes de hurtigeres. Afslut med bønnespirer og friske urter.

Rør hønsebouillon sammen med soya, sesamolie, fiskesauce og tabasco. Fordel i 4 små beholdere.

Når kopnudlerne skal indtages, skal ’suppekoncentratet’ blot hældes over og kogende vand tilsættes direkte fra hanen. Lad det trække et par minutter før det spises.

Ingredienser

  • 2 pakker forkogte nudler (eller 150g glasnudler)
  • 200g skinke eller kylling i tynde strimler
  • 75g sugar snaps
  • 1 rød peber
  • 1 lille porre
  • 1 pakke enoki svampe
  • 75g bønnespirer
  • 0,5 broccoli
  • Frisk mynte og koriander

  • 4 spsk koncentreret hønsebouillon (svarende til cirka 1,5-2 liter vand)
  • 0,75dl soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk tabasco (eller lignende chili)