Få mest ud af din Quooker - Det kan kogende vand også

Kogende vand kan bruges til mere end bare at hælde over kaffen eller teen. Her guider vi dig til, hvordan du kan få mest ud af det kogende vand fra din Quooker.

Det kan kogende vand også

Skold din tandbørste

Undersøgelser har vist, at en tandbørste, som er blevet brugt i omtrent et halvt år, kan være lige så fyldt med bakterier som et toiletbræt. En måde, du kan rense din tandbørste for bakterier, er at stikke den ind under din Quooker-hane og skolde den.

Tip: Det anbefales, at man minimum skifter sin tandbørste cirka hver tredje måned, og at familiens tandbørster ikke står i samme krus.

Få bugt med forkølelsen

En tilstoppet næse er noget, de fleste mennesker kan blive godt og grundigt trætte af. En næsespray kan gøre underværker, men faktisk kan du også bruge dampen fra kogende vand til at ‘få hul’ igennem næsen og vejrtrækningen tilbage.  

Tip: Hæld kogende vand fra din Quooker op i en plastskål, og hold hovedet ind over skålen, mens du indånder gennem næsen. Husk at drikke rigeligt med vand efter.

Fjern ukrudt

Ukrudt kan tage pynten fra enhver smuk forårshave. Eksempelvis kan mælkebøtter være særdeles svære at komme af med, men faktisk kan det gøre underværker mod denne form for ukrudt, hvis du hælder kogende vand fra din Quooker ud over. Kogende vand skolder roden, fordi ukrudtet udsultes.

Tip: Hæld det kogende vand ned over planten - især omkring roden. Gør det seks gange i løbet af en sæson.

Lynhurtig smoothie

En smoothie med frugt fra frosne bær kan være superlækker, men sørg for at skolde bærrene først, så du fjerner eventuellebakterier. Her kan du bruge din Quooker til hurtigt at skylle bærrene over med kogende vand, så de er klar til at komme i blenderen.

Tip: Til sommer kan du blande hindbær og jordbær i koldskål og blende det sammen med hyldeblomstkoncentrat for et lækkert og hurtig måltid.

Rengør din emhætte

Filteret i emfanget i dit køkken skal rengøres regelmæssigt, for der sætter sig en masse støv og fedt. Men enhver, der har forsøgt at rengøre et emfang, ved, hvor besværligt det kan være. Med kogende vand fra din Quooker går det snildt og hurtigt.

Tip: Forbrugerstyrelsen anbefaler, at du rengør emhættens fedtfilter en gang om måneden. Husk at tjekke, hvad der står i brugsanvisningen til din emhætte

Rens sølvtøjet

Én metode til at rense sølvtøjet er knofedtog en pudseklud, men en lettere vej er kogende vand. Hæld en spiseske bagepulver og en spiseske havsalt i en foliebakke. Læg sølvtøjet i bakken, og hæld kogende vand over. Tag det op efter 30 sekunder, og du har skinnende sølvtøj. 

Tip: Sørg for, at sølvtøjet ikke rører hinanden. Tag sølvtøjet op med en tang, og tør det af med en klud.

Tilbered grøntsager på lyntid

Frosne grøntsager rangerer måske ikke højt påmadfeinschmeckernes rangliste, men til gengæld kan poser med grønt fra fryseboksen i en snæver vending være super praktiske i hverdagen. Med Quookeren kan du tilberede sundt grønt på et par minutter.

Tip: Hæld de frosne grøntsager over med kogende vand, og lad dem stå i et par minutter. Hæld derefter nyt kogende vand over, og de er serveringsklar.

Ren skål til kæledyret

Du må ikke putte dit kæledyrs vand- eller madskål i opvaskemaskinen, selv om det kan være fristende – vandet er nemlig ikke varmt nok til at desinficere skålen. Skold i stedet skålen under din Quooker-hane, så du er sikker på at få fjernet alle bakterier.

Tip: Kæledyrets plastiklegetøj skal skoldes minimum hver 14. dag – den opgave kan Quookeren også klare.

Minut-nudler - På et minut!

De såkaldte minutnudler, cupnoodles, kviknudler, og hvad de nu ellers bliver kaldt, lover nem mad på knap et minut. Skal du vente på elkedlen, tager det altså bare noget længere. Men bruger du din Quooker, kan du hælde kogende vand over nudlerne med det samme, og så er de faktisk klar på et minut.

Faktisk var det minutsuppe, som kickstartede virksomheden Quooker. Få den fascinerende historie om manden bag den kogende vandhane.

Tip: Frisk pasta kan også tilberedes med en Quooker på få minutter og er sundere end de lynhurtige minutnudler.