Opskrift på hindbærstang

Med hindbærremonce og hindbærglasur. Der er tilsat danskvand i selve dejen til hindbærstangen, hvilket giver en let og luftig dej, som er så nem og lækker at arbejde med. Opskriften er lavet af Frederikke Waerens i samarbejde med Quooker.

De fleste kender sikkert den klassiske kanelstang med kagecreme i, men her har jeg brugt en lækker remonce med hindbær i stedet for. En hindbærstang bliver flettet og i opskriften har jeg prøvet at beskrive nøje, hvordan man fletter dejen. Jeg har lavet en stor hindbærstang, men det mest optimale er at dele dejen i to og lave to stænger. Jeg har bagt hindbærstangen med perlesukker ovenpå, og efterfølgende pyntet den med en smuk hindbærglasur.

Mit køkken studie er endelig blevet færdigt og i den forbindelse har jeg fået installeret den smukkeste Quooker vandhane i messing. Det er den model der hedder Fusion Square, som både har almindelig kold og varm vand, kogende vand og det bedste af det hele: Danskvand! Jeg elsker danskvand og køber ofte danskvand på flasker, men det er jeg fri for nu, da jeg bare kan tappe det direkte fra hanen. Jeg har tilsat danskvand i selve dejen til hindbærstangen, hvilket giver en let og luftig dej, som er så nem og lækker at arbejde med. Derudover har jeg brugt kogende vand til at skolde hindbærrene, både til remoncen og til glasuren.

Opskrift til 10-12 personer

Dej

  • 50 g gær
  • 1 dl sødmælk, lunken
  • 1 dl danskvand
  • 2 æg
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. kardemomme
  • ca. 500 gmel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Hindbærremonce

  • 150 g frosne hindbær
  • 1 stor spsk. kartoffelmel
  • 100 g smør, blødt
  • 150 g rørsukker
  • 175 g marcipan, revet

Hindbærglasur

  • 1 håndfuld hindbær, frosne
  • 150 g flormelis
  • Ca. 3 spsk. kogende vand

Derudover

  • 2 spsk. perlesukker

Sådan gør du

Dej
Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine og tilsæt danskvand.
Når gæren er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt.
Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen.
Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt.
Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Hindbærremonce
Skold hindbærrene og lad så meget af saften dryppe fra i en si.
Bland kartoffelmelet i hindbærrene og mos det sammen med de øvrige ingredienser med en gaffel.
Lad remoncen stå ved stuetemperatur indtil brug.

Hindbærglasur
Mos hindbærrene sammen med flormelis og tilsæt kogende vand og rør sammen til en ensartet glasur.

Sådan laver du hindbærstangen
Rul dejen ud i en pølse på ca. 50-60 cm. Rul pølsen flad med en kagerulle til ca. 25-30 cm i bredden. Smør remoncen ud på midten af dejen.
Hvis du vil “flette” hindbærstangen, gør du sådan:

  • Skær skrå snit i dejen på hver side af remoncen, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster.
  • Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over cremen, så du “fletter” hele hindbærstangen.
  • Saml dejen i hindbærstangens ender og fold dem ind under. Fold evt. også de små dejstrimler ind under hindbærstangen langs siderne.

Hvis du ikke vil flette hindbærstangen, folder du blot først den ene dejside ind over midten og derefter den anden dejside indover. Tryk dejen let sammen og skær et langt snit med en skarp kniv ned igennem midten
Flyt hindbærstangen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og lad den hæve ca. 30 min.
Pensl hindbærstangen med sammenpisket æg og drys perlesukker på.
Bag den i ca. 25-30 min ved 200 °C til den er gennembagt og lysebrun.
Lad hindbærstangen afkøle en smule og dryp glasuren udover.
Server straks. Velbekomme!