Grillede grøntsager med feta, tabouleh og Quooker

Her finder du opskriften på en simpel og lækker ret med grillede grøntsager, feta og tabouleh fra Jamie Magazine. Retten gør sig glimrende med et glas hvidvin en lun sommeraften. 

Quooker anvendes til: Koge bulgur, rengøring af grill

Ingredienser

Til 8 personer

100 g feta (helt stykke)
Bladene fra et bundt oregano
Olivenolie
1 rødløg
1 stor aubergine
2 squash 
2 store peberfrugter (gul og rød)
En håndfuld cherrytomater
1 helt hvidløg
Blade fra et bundt bredbladet persille
25 g pistacienødder 
1-2 spsk. honning
125 g bulgur
Bladet fra et bundt mynte 
Agurk
1 lime

Fremgangsmåde

Begynd med at tænde op i grillen, og den blive godt varmt (eller forvarm din ovn på grill funktionen).

Bland halvdelen af oreganobladene, lidt olivenolie, havsalt og sort peber i en skål, og vend forsigtigt fetaen i uden den går i stykker. Sæt skålen til side.

Tilbered bulgur efter anvisningerne på pakken med kogende vand, og lad det efterfølgende køle af. 

Hak mynte og persille, og skær agurken i små tern. Tilsæt agurk, mynte og persille til den afkølede bulgur sammen med saften fra en halv citron. Rør rundt for at mixe ingredienserne grundigt sammen. Smag til med salt og peber. Dæk skålen til med film, og sæt den til side.

Skræl rødløg, og skær det ud i fine ringe. Skær auberginen og squash i tynde skiver.

Grill rødløg, aubergine, squash, peberfrugter og tomater på grillen eller i ovnen under grillfunktionen. Når grøntsagerne har fået en pæn farve på begge sider, er de klar. 

Fjern forsigtigt skindet fra peberfrugterne (det er lettest, hvis de er blevet lidt brændte), og skær peberfrugter, aubergine og squash ud i skiver. Hvidløget presses og blandes ved.

Klem tomaterne en lille smule sammen, hak persille og det tilbageblivende oregano groft, og rør det sammen med grøntsagerne. Smag det hele til med salt, peber og olivenolie.

Grill det hele stykke feta forsigtigt på grillen eller i ovnen ca. 3 minutter, indtil det er sprødt og gyldenbrunt.

Rist pistacienødderne på en lille pande ved medium varme. Når de er gyldne tilsættes honningen, og der steges videre, indtil honningen er karamelliseret. Ryst panden kontinuerligt, så nødderne ikke sætter sig fast.

Pensel et stykke bagepapir med olie, hæld de ristede nødder op på papiret, og lad dem køle af og stivne. Hak dem derefter, og stil til side.

Hæld bulgursblandingen op på et fad, og hæld de grillede grøntsager ovenpå. Fetaosten smuldres henover, og olivenolie samt pistacienødder tilsættes.

Retten servers med ekstra limesaft.

Supplér aftensmaden med en lækker dessert. Læs hvordan du laver marmorkage med Quooker.

Rengøring med Quooker

Har du også prøvet at stå med din bradepande og bruge alt det knofedt, du kan mønstre uden at komme nogen vegne? Prøv at tage din Quooker til hjælp. Det kogende vand opløser og hjælper dig rigtigt godt på vej, så den er let at gøre ren.