Gryderet med oksekød og Quooker

Det er aldrig sjovt, når dagene bliver kortere og koldere. Men det er en glæde at opdage den nye sæsons råvarer og sammensætte en velsmagende ret af dem. Her får du en opskrift fra Jamie Magazine på en lækker efterårsgryderet med oksekød.

Svampe, løg og selleri giver smag til denne lækre gryderet. Brug Quooker-hanen til at lave en stor portion af denne gryderet, og spar dig selv for 10 minutters forberedelse næste gang, du har gryderet på menuen.

Quooker anvendes til: Fond, dampe grøntsager, rengøring af vask 

Ingredienser

Til 8 personer

2 løg
2-3 stilke rosmarin
Olivenolie
1 kg oksekød - culotte eller lignende/eller oksekød i tern
stilke selleri
200 g perleløg
Et par skefulde balsamicoeddike
500 ml mørk øl
500 ml oksebouillon
300 g blandede svampe
Blade fra en buket timian

Servering: Dampede grøntsager (sæsonbetonet- f.eks squash eller spinat)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180°C.

Skræl løg, og skær i fine skiver. Pil blade af rosmarinstilkene – stilkene kasseres – og hak bladene fint. Bland løg og rosmarin i en lille skål.

Opvarm en spiseske olivenolie i en gryde (ildfast), tilsæt løg og rosmarin og svits i ca. 8 minutter, eller indtil det er gyldenbrunt. Omrør jævnligt.

Hæld ingredienserne fra gryden over i en skål (gryden skal ikke rengøres endnu), og sæt derefter skålen til side.

Skær kødet i tern. Sæt gryden tilbage på blusset og brun kødet i ca. 5 minutter, så saften bliver karamelliseret. Tilsæt selleri skåret i fine skiver og perleløg til kødet, og svits i yderligere 6-8 minutter. Tilsæt eddike, øl og oksekødsbouillon, bring i kog, og smag til med salt og peber.

Læg et ark bagepapir over gryden, og dæk det til med et låg. Lad kødet braisere i ovnen i ca. 2 timer.

Varm derefter en spiseske olivenolie på en pande ved medium varme, og steg svampene sammen med timian i ca. 10 minutter, indtil svampene er brunede og vandet (fugten) er fordampet.

Efter 2 timer i ovnen hældes svampe og løg-rosmarin blandingen i gryden, og der braiseres i yderligere 30 minutter.

Retten serveres sammen med dampede grøntsager.

Efterfølgende kan du nyde en lækker dessert som supplement til gryderetten. Prøv denne uimodståelige brownie!

Rengøring med Quooker

Du kan bruge din Quooker til rigtigt mange ting - både i madforberedelserne, men også til rengøringen efter madlavningen. Brug fx kogende vand til at rense dit skærebræt og vasken i et snuptag.