Hack jer til en nemmere hverdag

Vi har fået en række forskellige børnefamiliertil at viderebringe deres helt egne tips til, hvordan de skyder genvej til en mindre stressende hverdag med rolige morgener, nem madlavning og glade unger.

Hvad er et hack?
Betegnelsen for alle de tips, der kan gøre livet lidt lettere, samtidig med at man bliver mere produktiv.

Aftensmad på 20 minutter

Efter vi har fået en Quooker, er det meget nemmere at tømme køleskabsskufferne for grøntsagsrester. Det tager højst 20 minutter at få dampende varm suppe eller lækker grøntsagssauce til pasta, kartofler eller ris, som også er færdig på ingen tid med Quookeren.
Line, Nikolaj og Emma

Morgen-ro

Da mine to drenge var små, var lillebror temmelig morgensur. Jeg lavede derfor det hack, at de fik morgenmad på hver deres værelse. Det betød, at jeg fik mere tid om morgenen, og de fik en mere rolig morgen. Det kan godt være, at det ikke var et særligt pædagogisk hack, men det var et superhack!
Noa, far til Otto og Anton

Hjælp af børnene

Pligter styrker børns sociale og adfærdsmæssige udvikling - men hvem siger, det skal være surt? Prøv med en belønningstavle. For hver gang, en pligt er udført, får man en stjerne. Også til de voksne! Og husk, at børn kan rigtig meget. Faktisk helt ned til to-års alderen kan børn lære at lægge tøj i vaskemaskinen (med den voksne, selvfølgelig) og bære tallerkenen hen til bordet.
Thomas, weekendfar til Sara og bonusfar til Vilma

Kog stort

Jeg laver store portioner boller i karry, bolognese, linsegryde eller gullasch og fryser ned i mindre portioner. Så skal jeg kun koge ris eller pasta til, når det hives op af fryseren. For når du alligevel er i gang, er det lige så nemt at lave større portioner som små, og du vinder en masse tid på det.
Amalie, mor til Villads, Malte og Iben og to bonusbørn hver anden weekend

Suttechefen

Som mor til fire er mit hack at uddelegere, som var du i militæret. Da jeg fik tvillinger, var jeg ret bekymret for, om det ældste barn ville føle, at de små var hans fjender, fordi små børn jo tager tid. Så jeg udnævnte ham til suttechef. Han havde ansvar og styr på sutterne og fik følelsen af, at han var en vigtig person i tvillingernes liv, og dét tog rigtig meget af søskendejalousien og sparede de voksne for at løse konflikter.
Anne, mor til Hugo, Karl, Hans og Jens Otto

Med små børn i huset skal det tingene ofte gå tjept. Læs 5 fif til lettere forældreliv.

Quooker easy-peasy

Snit friske grøntsager i mundrette bidder, læg dem i en trådsi og så lige under Quookeren i 30 sekunder og op på et fad. Drysses med frisk parmesanost og flagesalt. Mums! Sådan får vi knasende sprødt tilbehør hjemme hos os på sammenlagt fem minutter. Virker også til asparges og edamamebønner.
Anna, mor til Gustav

Digital husholdning

Klik dig til mere overskud i hverdagen, og gør som os: Få leveret måltidskasser til ALLE ugens syv dage, også husholdningsvarerne - alt fra wc-papir til rengøringsmidler - helt op på fjerde sal! Det er billigere, end du tror, og du sparer SÅ meget tid! I dag kan vi tage direkte hjem efter børnehaven og fritidshjemmet og gå i gang med aftensmaden. Børnene synes også, det er sjovt at pakke maden ud, og de har lært at følge en opskrift. Win-win på alle fronter!
Familien Leth og Martinsen

Ens strømper

Glem alt om flerfarvede strømper, der tager en krig at finde makkeren til. Hos os har vi én stor kasse med sorte strømper til fri afbenyttelse.
Karen, mor til Signe og Anna

Spiseklub

Vi har lavet spiseklub med to andre familier en gang om ugen. En fra vejen og en fra vores ældste datters skole. Det fungerer supergodt og betyder, at vi hver tredje gang ikke skal røre en finger. Vi har nemlig arrangeret det sådan, at det er to familier pr. gang, der står for madlavningen.
Familien Schøn-Andersen

Æbletricket

Er du også træt af de brune skiver æble i madpakken? Skær æblet ud i skiver, som du samler igen til et helt æble, sæt en elastik rundt om og læg det hele skiveskårede æble i madpakken. Til frokost har du friske, knasende sprøde æbleskiver.
Louise, mor til Herbert

Rens blenderen med Quookeren

Kender du det, at de knuste nødder eller grøntsagsmosen sætter sig fast i blenderen? Med Quookeren skyller du det væk på et øjeblik.
Katrine og Lars og en i maven

Her får du endnu flere tips til turbo rengøring ved hjælp af Quooker-hanen.

Løb og spis sammen

Lav en løbegruppe med forældre fra klassen. I skiftes til at løbe, mens de andre laver aftensmaden klar og passer børnene.
Kathrine, mor til Frederik, Olivia og Elenora

Børnefamilien: En broget og travl flok, som prioriterer det fælles måltid
Den danske børnefamilie findes i mange farver og former. Sidst Danmarks Statistik undersøgte de danske familietyper, fandt man hele 37 versioner.

Mor, far og børn er stadig den mest klassiske udgave. På andenpladsen kommer enlige mødre, og på tredjepladsen er samværsfædrene.

Undersøgelser viser, at børnefamilien ofte er stresset. Men selvom der leves et hæsblæsende liv, står aftensmåltidet højt på prioriteringslisten, fordi det opfattes som familiens daglige samlingspunkt.