Hjemme hos familien Heick

For Annette er Quookeren hjemmets bedste aggregat. Jesper elsker sin Quooker i koncepthuset på Bornholm. Hilda bruger den til al madlavning, og Keld har en ting med kogende vand og myrer. 

Keld går ikke så meget i køkkenet, men han kan ikke undvære Quookeren, når han skal på myrejagt

Hov, hov, siger Keld og griner. Toypudlen Bertil hopper op på hans skød, hvilket den godt må. Det er henvendt til Hilda, som lige har sagt, at Keld sjældent går i køkkenet.

”Jeg sad bare her og ventede på at blive spurgt!”

Der grines rundt om bordet i villaen i Sverige, hvor det det yngre Heick-par, Annette og kokken Jesper Vollmer, med deres to sønner Elliot og Storm, boede ind til for nyligt.

Nu er de og også Keld og Hilda flyttet tilbage til Danmark efter at have været naboer i flere år.

”Er der ikke også noget med myrer, Keld?” spørger Jesper, men Annette vil gerne fortælle om den gang de fik deres Quooker.

Jesper og Annette

”Jeg havde så meget modstand mod den. For hvor svært kan det være at koge noget vand?!”

Annette går lidt frem og tilbage mellem køkkenet og bordet, hvor hendes forældre og mand er bænket.

”Ja, men da vi først fik installeret den, var du solgt. Elliot blev født kort tid efter, og vi fandt hurtigt ud af, hvor nemt det var at skolde sutter og flasker.”

Annette og Jesper har haft deres Quooker, som i øvrigt aldrig har været kalket til, i 14 år.

”Som både far og kok begejstres jeg stadig over, hvor hurtigt det er lige at snitte nogle broccolibuketter og gulerødder, og så op i en sigte med dem og ind under Quookeren med lidt salt. Vi bruger den konstant. Til madlavning og rengøring. På Bornholm gør den kursisternes arbejdsprocesser meget hurtigere.”

Quooker-hanen kan bruges til mangt og meget. Find ud af hvordan du får mest ud af den kogende vandhane fra Quooker.

Jesper åbnede for to år siden koncepthuset RÅ på Bornholm. Her afholder han madkurser for virksomheder, producerer kogebøger, laver pop-up restauranter og har en madklub. 

Køkkenet er toptjekket i lava og bejdset træ og har en spritny Quooker.

 

 

Hildas domæne

Shhhhooooooo ... lyder det fra Quookeren. Annette kommer tilbage med en kop Oolong-te.

”Det er mit yndlingsaggregat. Selv når jeg eller ungerne ligger i badekarret, og badevandet er blevet lunkent, bruger vi den. Så kommer Jesper ud med en kasserolle varmt vand fra Quookeren. Og når jeg henter forårsgrene fra haven, så får de lige et skud under Quookeren, for så suger de bedre vand og holder længere. Jeg er nok den, der elsker den mest.”

”Nej, det gør vi!” siger Keld og overlader så talepladsen til Hilda:

”I løbet af 10-12 minutter har man kogt rigtig meget færdigt til et aftensmåltid. Det er så tidsbesparende.”

Hilda remser alt det op, hun bruger den til: Lynkogning af ris, kartofler og pasta. Havregrød på et minut.

Kyllingesuppe på den halve tid. Morgente, rengøring og holde maden varm til gæstemiddagen. Rå æggeblommer på yndlingsspisen tatar eller røget sild:

”Pasteuriserede æg smager bare rædselsfuldt. Men hvis jeg skolder æggene i en skål med kogende vand fra Quookeren, så er skallen fri for bakterier, og så kan jeg slå den rå æggeblomme ud over vores tatarmad.”

Tid og skadedyrsbekæmpelse

Alt det, vi taler om, er jo i virkeligheden noget Hilda og resten af familien kan gøre med en elkedel eller vente på, at gryden koger, men det handler om tid og vaner.

”Jeg mærkede især forskellen, da vi havde en lejlighed i Danmark, mens vi boede her, men uden en Quooker. At lave vores morgente og aftensmad var virkelig irriterende. Det tog så lang tid!” Hilda sukker.

Og så var der Kelds myrer?

”Hvis jeg finder et myrebo i havens fliser, så går jeg i krig med flere kander tappet fra Quookeren. De dør med det samme, og det er bedre end gift.”

Bertil hopper ned fra Kelds skød.

”Vi kan grine af det, men det passer jo. På den måde bliver vi fri for kemikalierne,” indskyder Jesper, som selv fjerner fugleklatter på Bornholm-koncepthusets store ruder med kogende vand fra Quookeren.

Quooker-hanen kan altså også bruges til myrebekæmpelse. Her får du 10 ting, som du måske heller ikke vidste om den kogende vandhane.

Familien Heicks Quooker-highlights

Blanchere grøntsager
På få minutter har du et knasende, sprødt og lækkert tilbehør eller frokost. Husk salt, ellers koger du bare grøntsagerne.
Jesper Vollmer. 43 år. Kok. Indehaver af koncepthuset RÅ på Bornholm. Har tidligere været køkkenchef for kongehuset.
Kaffe og te
Fordi jeg dagligt sparer tid ved ikke at vente på, at en grim elkedel bliver færdig.
Annette Heick. 46 år. Tv-vært, journalist og sangerinde. Optræder p.t. med symfoniorkestre.
Gæstemiddag
Jeg skolder fadene, når vi skal have gæster, så holder maden sig varm.
Hilda. 71 år. Sangerinde og Danmarks første kvindelige programmør.
Nem rengøring
I Sverige har de nogle særlige opvaskebørster med indbygget sæbe. I kombination med kogende vand kan jeg få induktionskomfuret til at blive lige så skinnende rent, som Hilda vil have det, og med Quookeren går det ekstra stærkt.
Keld. 72 år. Sanger og entertainer. Turnerer med Hilda i duoen Keld & Hilda.