Hurtig madlavning: Sådan sparer du tid i køkkenet

Madlavning kan føles som en pligt, når hverdagen melder sig, og tiden er knap. Her får du tips og tricks til hurtigere madlavning med Quooker, så du sparer tid i køkkenet.

I hverdagene skal madlavningen ofte gå kvikt. Når først du har fået fri fra arbejde, hentet børn og handlet ind, er det allerede aftensmadstid. Børnene er både sultne og utålmodige, når I endelig når hjem. Ulvetimen, som vi kender den, er ingen leg — og der er ikke tid til slinger i valsen. Med en Quooker-hane på holdet kan du spare tid i køkkenet og få aftensmaden hurtigere på bordet. Vi viser dig hvordan.

Vand med brus kan også bruges i madlavningen

Det er ikke kun det kogende vand fra Quooker-hanen, der gør det hele lidt nemmere. Nem adgang til vand med brus kan også være en fordel. Tidligere chefkok for Kongehuset Jesper Vollmer har alletiders opskrift på frikadeller, hvori der indgår vand med brus, som giver mere luftige og saftige deller.

Kog pasta med Quooker

Alle elsker pasta, og med kogende vand fra Quooker-hanen kan du nemt og hurtigt servere forskellige variationer af den italienske klassiker. Kogningen af pastaen tager nemlig kun et øjeblik, når du ikke skal vente på, at vandet koger.

Hæld frisk pasta og kogende vand fra Quooker-hanen i en gryde. Kog pastaen i 1-3 minutter. Du kan eventuelt hælde en smule olie i gryden, så vandet ikke koger over. Når pastaen er kogt, kan du servere den med grøn basilikumpesto, cherrytomater og friske basilikumblade. Aftensmaden kan næppe laves hurtigere end det.

Læs også hvordan du laver en lækker pastaret med rosenkål og chorizo.

Hurtigt grønt tilbehør til aftensmaden

Nok er pasta og kulhydrater lækkert, men den daglige dosis af grønt skal også sikres. Blanchering af grøntsager klarer du let og hurtigt med Quooker-hanen. Du kan for eksempel blanchere edamamebønner eller spinat som sundt tilbehør til aftensmaden.

Blanchering af bønner

Frosne edamamebønner lyder ikke umiddelbart delikat, men med en hurtig blanchering, lidt salt og citron er edamamebønner en velsmagende snack. Læg de frosne bønner i en trådsi og blanchér dem med kogende vand fra Quooker-hanen. Lad edamamebønnerne dryppe af i sien og hæld dem over i en skål. Drys med flagesalt og servér bønnerne med et par citronbåde.

Blanchering af spinat

Hvis du er træt af den evindelige iceberg-salat, er frisk spinat et godt alternativt. Spinat kan bruges på et utal af måder i madlavningen, både som en ingrediens i friske salater og i varme retter. Faktisk kan spinaten i sig selv udgøre en nem og sund salat. Alt du skal gøre er at lægge spinaten i en trådsi og blanchére den under Quooker-hanen. Hæld spinaten over i en skål og drys med parmesanost. Voilà — så har du sundt tilbehør til aftensmaden.

Forkæl dig selv med en dessert efter aftensmaden. Prøv denne uimodståelige brownie.

Rengøring af skærebrætter og knive

Du kender sikkert den samme gamle sang om at holde råt kød og færdig mad adskilt, når du laver mad. Derfor skal du ifølge Fødevarestyrelsen enten skifte eller vaske skærebræt og kniv, når du har skåret råt kød. Hvis du vil være sikker på, at dine skærebrætter og knive bliver ordentligt rene, kan du med fordel skolde dem under Quooker-hanen.

Tænd Quooker-hanen og skold køkkenredskaberne under det kogende vand, når du har skåret råt kød. Efter skoldningen kan du uden problemer bruge samme skærebræt og kniv til at skære grøntsager — helt uden du skal bekymre dig om bakterier og smittefare.