Ingefærshot med gurkemeje med Quooker
Ingefærshot med gurkemeje bliver af rigtigt mange opfattet, som en sand lifesaver for immunforsvaret. Og forståeligt nok.

Gurkemeje har historisk set været brugt i traditionel medicin – blandt andet som desinfektionsmiddel til sår. Curcumin – som giver gurkemeje flotte dyb-orange farve – er en antioxidant med anti-inflammatoriske egenskaber, som blandt andet har vist sig at have effekt på gigtlidelser.
Ingefæren har også anti-inflammatoriske egenskaber, og undersøgelser viser bl.a., at ingefær kan have gavnlig effekt som kvalmestillende efter kemoterapi og operationer.
Så hvad venter du på? Skynd dig at gå i køkkenet, og kom i gang med dette shot.
Quooker anvendes til: Koge ingefær- og gurkemeje blanding
Ingredienser
100 g snittet ingefær
50 g gurkemeje
5-10 peberkorn
0,5 l. kogende vand
2 citroner
1 tsk. honning
Fremgangsmåde
Skræl og snit ingefær og gurkemeje. Kom det i en gryde sammen med peberkorn. Tilsæt kogende vand og lad det simre ved svag varme på komfuret i 30 minutter.
Tilsæt derefter saften fra 2 citroner og en 1 tsk. honning, og rør rundt.
Lad blandingen køle af natten over, og hæld den så på glasflaske (som du har steriliseret med kogende vand først).
Ingefær-shottet kan opbevares på køl i op til 14 dage.
Prøv også vores sunde ruggrød, som du nemt og hurtigt kan lave med hjælp fra Quooker-hanen.
Du kan se alle vores opskriftsvideoer på Quookers YouTube-kanal.