Inspiration til dit køkken

Det kræver en god portion forberedelse at lave nyt køkken. Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej til at finde dit drømmekøkken, og derfor får du her en guide til køkkeninspiration. Forhåbentlig bringer den dig tættere på målet.

Afsnit 1

Velkommen

Rom blev ikke bygget på en dag, og det kommer dit køkken heller ikke til. Det kræver ansigtssved og hårdt arbejde at lave et nyt køkken, men i første omgang handler det om at komme godt fra start.

Før du kaster dig ud i projektet, giver vi dig derfor inspiration til at blive klogere på, hvad du ønsker inden for køkkendesign og køkkenindretning. 

Det nytter ikke at booke håndværkere, rive vægge ned og lægge gulv, før du har en klar vision for, hvordan dit køkken skal se ud som helhed.

Skal du have et helt nyt køkken, eller vil du blot opdatere dit eksisterende køkken med et nyt look? Uanset hvad kan du læse med her. Vi tager dig med på en køkkeninspirationsrejse fuld af farver, design og indtryk.

Afsnit 2

Indretningstips til køkkenet

Hvordan skal dit køkken se ud? Det er det helt store spørgsmål, når du enten skal opgradere dit eksisterende køkken eller købe helt nyt. Samtidig er det også et spørgsmål, som kan være umådeligt svært at svare på. 

Før du overhovedet kan tage stilling til bordplader, hårde hvidevarer, materialer og håndværkere, skal du finde ud af, hvilket overordnet køkkendesign du går efter. Hvilken stemning vil du gerne have i dit køkken? Hvordan vil du bruge dit køkken i hverdagen, og hvordan skal det bindes sammen med resten af dit hjem? Bor du i et nyt og moderne arkitekttegnet hus, er det ikke sikkert, at du skal investere i et rustikt landkøkken.

Overvej, hvad din personlige stil er. Det kan være svært at beskrive med ord, og derfor er det en god idé at søge visuel inspiration alle de steder, du kan komme til det. Gå på jagt i boligmagasiner, på sociale medier som Pinterest og Instagram, finkæm nettet for boligbloggere og tag på tur i køkkenfirmaernes udstillinger. Du kan også få arkitektens indretningstips til køkkenet her.

Først når du ved, hvilket køkkendesign og hvilken stil du ønsker, er du klar til at tage hul på den praktiske del af køkkenprojektet.

Afsnit 3

Blogs med køkkeninspiration

De mange boligbloggere og deres blogs med køkkeninspiration er et oplagt afsæt for din inspirationsjagt. Nogle boligbloggere finder du på Instagram, andre på nettet. Fælles for bloggerne er, at de flittigt deler ud af deres bedste indretningstips og deres smukke hjem.

Du kan med fordel copypaste dele af deres gode stil, og derfor får du her et lille udpluk af danske boligbloggere. Bloggerne har hver især deres egen personlige stil, som du let kan kopiere eller lade dig inspirere af.

 • Lise Vandborg står sammen med sin mand bag bloggen www.liseogmichael.dk. Lise og Michael Vandborg vandt deres drømmehus i TV2-programmet “Nybyggerne” i 2016. I dag deler de ud af deres boligglæde på bloggen og på Instagram under @lisevandborg. Parrets stil bærer præg af retro, teak og genbrugsguld.
 • Boligstylist Malene Marie Møller er kvinden bag Boligcious, som lever på hjemmesiden www.boligcious.dk og på Instagram under samme navn. På Boligcious finder du et inspirerende univers af indretning og design - til køkkenet såvel som andre rum. 
 • Allan Torp er skaberen af Bungalow5. Bungalow5 er en mere strømlinet og maskulin boligblog, men den er visuelt indbydende og inspirerende. På www.bungalow5.dk eller Instagram-profilen @bungalow5.dk finder du guides til at gøre dit hjem en tand smukkere.
 

Et opslag delt af Bungalow5.dk (@bungalow5dk) den

 • Mille Emilie Grath er en boligblogger med hang til DIY-projekter. Hendes blog Sonoma Seven findes på www.sonomaseven.dk og på Instagram under @mille emilie. Her deler hun ud af sine DIY-projekter og viser sin lækre københavnerlejlighed frem.
 • I den mere feminine ende er der Pernille Riis Frederiksens boligblogunivers. På Instagram er hun bedre kendt som @krea_pernille, og her lægger hun billeder ud af sin smagfulde og ofte pastelfarvede indretning.

Listen kunne fortsætte i det uendelige, og hvis du vil have flere bloggertips, er det bare at gennemtrawle internettet og Instagram. Magasinerne Alt for damerne, Mad & Bolig og IN giver dig deres anbefalinger til både danske og udenlandske boligblogs herher og her. Du kan også læse vores guide til inspirerende, udenlandske boligblogs.

Et godt tip, når du leder efter inspiration til dit køkken, er at gemme billeder og eksempler på flotte køkkenløsninger løbende. Du kan gemme dine billeder på Instagram, ligesom du på Pinterest kan pinne billederne på en opslagstavle. Der er ikke noget mere irriterende end at have fundet sit ultimative drømmekøkken et sted på det store internet, og siden have mistet det igen.

Et andet tip er at lave dit eget moodboard fysisk eller på computeren, hvor du samler alle dine inspirationsbilleder og links. Med moodboardet kan du danne dig et overblik over, hvad stil du gerne vil ramme i indretningen af dit køkken.

Afsnit 4

Moderne, retro eller romantisk køkken?

For at finde ud af hvilket køkkendesign du skal gå efter, skal du som sagt overveje din personlige stil. Hvordan ser resten af dit hjem ud, og hvilket designmæssigt udtryk kan du godt lide? Det er ingen hemmelighed, at der findes mange muligheder. Skal dit køkken emme af romantik, retro eller have moderne og minimalistiske undertoner? Bliv klogere på de tre stilretninger her, så du kan komme nærmere din egen personlige stil.

Inspiration til det moderne køkken

Et gennemgående træk for det moderne køkken er, at det har et minimalistisk og strømlinet design. Det moderne køkkendesign har ofte et eksklusivt touch, og nogle af de typiske detaljer er integrerede greb eller grebsfrie låger, kantede linjer og blanke overflader som for eksempel højglans eller metaller.

Det moderne køkken kan fremstå stringent, men ifølge boligmagasinet Bo Bedre kan du bløde det op med for eksempel brunlige farver, som giver en undertone af natur, en vandhane i messing eller livlige lamper. Der er ingen grund til, at et moderne køkken ikke kan indbyde til hygge. Du kan se mange flere smagfulde og moderne køkkener på Bo Bedres hjemmeside. 

Inspiration til retro-køkkenet

Elsker du retro og vintage? Er loppemarkeder en af dine yndlings beskæftigelser i weekenden, og er du altid på udkig efter nyt genbrugsguld til dit hjem? Du kan sagtens skabe en vintage-stemning i dit nye køkken, selv hvis du ikke er så heldig at være velsignet med et originalt teaktræskøkken fra 60’erne eller 70’erne. 

Hold øje med sjove og skæve ting, når du er på loppemarked. Det kunne være gamle dåser, trækasser eller sakselamper som alternativ belysning i dit køkken. Tit er det de små detaljer, som gør forskellen, og som kan skabe den rette stemning. Tænk i retro-farver og materialer som træ og marmor, der kan give et råt og industrielt vintage-look.

Du kan finde meget mere inspiration til dit nye retro-køkken her.

 

Et opslag delt af Invita (@invitadanmark) den

Inspiration til det romantiske køkken

Når vi taler romantiske køkkener, kommer vi næppe uden om det rustikke landkøkken. Landkøkkenet er designet til dig, der sætter pris på den hyggelige og idylliske stemning, og det står i kontrast til de mere moderne, minimalistiske og ofte grebsfrie køkkener.

De forskellige køkkenfirmaer har forskellige kollektioner inden for landlige køkkener, og ofte er der fokus på de små, charmerende detaljer. Der er ofte tale om lyse, nordiske køkkener med fyldningslåger, glaslåger med sprosser og romantiske greb.

Ifølge køkkenfirmaet Invita giver de sprossede glaslåger landkøkkenet et lyst og let udtryk, og så er de oplagte som overskabe, høje vitrineskabe eller som låger under en køkkenø. Det romantiske design passer godt til den klassiske villa såvel som herskabslejligheden. 

Afsnit 5

Køkkendesign og trends

Det er hverken holdbart eller smart at købe nyt køkken udelukkende på baggrund af tidens populære trends. Det er sådan, det går til, at du pludselig står med et postkasserødt køkken i højglans, som du slet ikke kan lide, alene fordi en køkkenkonsulent engang fortalte dig, at det var hotteste mode.

Du skal altid følge din egen personlige stil, når du vælger køkken, men det kan stadig være nyttigt og inspirerende at vide, hvad der rører sig inden for køkkendesign. Her får du Boligmagasinets bud på de ni største køkkentendenser, som du skal holde øje med i 2018.

1. Klassiske materialer hitter

Messing har været meget populært de seneste år, og intet tyder på, at den metalliske farve er på vej ud. Klassiske materialer patinerer med charme og går aldrig af mode, ligesom klassiske arkitekttegnede møbler. Du skal derfor ikke være bange for at investere i en marmorbordplade eller messing-greb til dit køkken.

Ifølge Boligmagasinet giver messing glød til lyse såvel som mørke køkkener. Hvis du er vild med det varme metal, kan du vælge at bruge det som en rød (design)tråd. Kombinér for eksempel grebene med lamper og køkkenarmatur i messing. Læs meget mere om, hvordan du hopper med på messing-bølgen her.

2. Mørke metaller

En anden trend inden for metaller er de mørke varianter, og det gælder lige fra bruneret messing til sort. Trenden hitter særligt inden for køkkenarmatur og med god grund. Mørkt køkkenarmatur skaber nemlig en dramatisk effekt, og Boligmagasinet anbefaler det især til grå eller sorte køkkener.

Du bør også overveje, hvilken farve køkkenvasken skal have, når du vælger et mørkt armatur. Ved hjælp af vasken og armaturet kan du skabe kontraster i dit køkken.

3. Flader med effekter

Er du til et dramatisk køkken, vil du nok kunne lide denne trend, hvor der er fokus på fladernes effekter. Det kan være låger med strukturer og mønstre, som giver sanselighed i dit køkken.

Denne trend ses tit i sammenhæng med fronter i bløde pasteller eller støvede farver. Et eksempel er firmaet Superfront, som laver geometriske fronter, der hacker dit IKEA-modulkøkken. IKEA selv har også opsnappet effekttrenden og lavet den geometriske front “Herrestad”. 

4. Fusionskøkkenet - det individuelle design

I denne køkkentrend handler det ikke om at have et stilrent køkken, men et stilskabende køkken. Med Invitas koncept “Fusion” som en ramme for dit køkken, får du mulighed for at kombinere forskellige køkkendesign og skabe et unikt stiludtryk. Du kan for eksempel vælge to-tre forskellige fronter og forvandle dit standardkøkken til noget helt særligt.

Alternativt kan du skabe dit helt eget, unikke køkkendesign ved at “customize” dit IKEA-køkken. &Shufl og Reform er blot et par eksempler på køkkenfirmaer, som specialiserer sig i at lave designerfronter til dit standard IKEA-køkken. 

5. Håndmalet blå

En farve, som ifølge Boligmagasinet, præger årets køkkener, er den støvede blå. Boligmagasinet henviser særligt til det svenske køkkenfirma Kvänum, som har skabt et køkkendesign i håndmalet blå under navnet “Dalby Hav”.

Den blå farve er nordisk, når det er bedst, og faktisk behøver du ikke betale i dyre domme for at være med på beatet. Hvis du har en rolig hånd, kan du selv male dine køkkenlåger i den blå farve.

Du kan også få en professionel til at klare malerarbejdet for dig, hvis du ikke har mod på at gøre det selv. Bliver du træt af farven med tiden, kan du altid male lågerne igen. 

6. Sort i sort

Ud med det hvide, og ind med det sorte. Det sorte køkken udfordrer det hvide, klassiske køkken. For at skabe et ekstra dramatisk udtryk kan du gå efter sort i sort. Du kan for eksempel tilføje et mørkt køkkengulv, sorte møbler eller sorte lamper til dit sorte køkkenet.

For at skabe kontrast kan du med fordel kombinere det sorte med enkelte elementer i varme træsorter, holde væggene eller bordpladen i hvid. Du kan også overraske med en messing-hane i det ellers sorte køkken - det giver både blikfang og personlighed.

7. Tæt på naturen

En anden trend er ifølge Boligmagasinet, at vi gerne vil have naturen tættere på, og i vores køkkener vil vi kunne se, at lågerne er lavet af rigtigt træ. Det betyder, at der i køkkendesign anno 2018 er fokus på træets naturlige strukturer.

Et eksempel er Svane Køkkenet, som har skabt køkkendesignet “Raw”. Her er egetræ behandlet med en mat sort-pigmenteret lak, som gør, at træets årer fremhæves. 

8. Eg i stramt design

Svane Køkkenet er ikke det eneste køkkenfirma, som satser stort på køkkennyheder i træ. Køkkenfirmaet Tvis’ bud på trenden er kollektionen “Nordic Eg”, hvor et stilrent design kombineres med det naturlige egetræ.

For at opnå et harmonisk udtryk kan du også vælge gulve og tilbehør i eg, eller du kan vælge et mere unikt udtryk ved at mikse træsorter. Også røget eg hitter i boligindretningen anno 2018. Træ er ganske enkelt “talk of the town”, og det gælder alle former for træ. 

9. Gør det let

Det er et stort projekt at bygge nyt køkken, men hvad hvis det ikke behøvede at være det? Hvad nu hvis du kunne få et nyt køkken, uden du behøvede at investere i den helt store værktøjskasse og tage flere uger ud af kalenderen?

Det køkken findes faktisk. Køkkenfirmaet Epoq har lanceret et køkken, som du kan klikke dig til nemt og hurtigt. Click-systemet kræver slet ikke værktøj.

Smykket i køkkenet

Vi har allerede været inde på det i forbindelse med de mørke og gyldne metaller, som trender: Et køkkenelement, som i de seneste år er blevet et designobjekt frem for en praktikalitet, er vandhanen. Eller smykket i køkkenet, som køkkenkonsulenter omtaler armaturet.

Vandhanen er blevet et køkkenelement, som tilføjer en designmæssig kant til dit køkken, og derfor er det værd at overveje, hvordan den skal ud. Det skriver flere online boligmedier, og du kan læse meget mere om vandhane-trenden her og her.

Gyldne metaller har været populære i indretningen de seneste par år, og er det stadig. Den tendens ses også inden for vandhaner, og der er mange eksempler på flotte designerkøkkener med messing eller guld-haner. Også den matte, sorte vandhane er populær med sit sofistikerede og monokrome udtryk.

Der findes flere brands, som har specialiseret sig i lækre vandhaner med alskens funktioner. I dag kan du få vandhaner med kogende vand, og du kan sågar få vandhaner i 24 karat guld. Vandhanen er ikke længere den kedelige i køkkenklassen. 

 

Et opslag delt af Quooker Danmark (@quookerdanmark) den

Afsnit 6

Inspiration til køkken-alrummet

Det åbne køkken-alrum er blevet en eftertragtet køkkenløsning, fordi vi bruger mere og mere tid i køkkenet. I dag er køkkenet ikke kun en platform til madlavning. Ofte er det også her, at vi taler sammen, laver lektier med børnene og hygger. 

Hvis du overvejer at skabe et køkken-alrum, er der flere ting, som du skal tage højde for. Det er centrale elementer såsom akustik, valg af emhætte, køkkenø og opbevaring, som kan være afgørende for, om det bliver et godt og brugbart køkken-alrum. 

Selvom det kan lyde småkedeligt at vælge den rigtige, støjsvage emhætte, er det vigtigt at have styr på den slags praktiske elementer, hvis du skal blive glad for dit køkken-alrum. Alle de praktiske overvejelser kan du få meget mere vejledning til her i vores store guide om løsninger til dit køkken.

I første omgang - før du bliver realistisk - er det dog en god idé at finde inspiration til køkken-alrummet. Flotte køkken-alrum finder du i overflod på sociale medier som Pinterest og Instagram. Magasinet Mad & Bolig har også samlet en billedkavalkade af smukke køkken-alrum, som du kan se lige her

Afsnit 7

Inspiration til køkkenfliser

Det kan være svært at vælge fliser til køkkenet, især fordi der findes et utal af farver, mønstre og muligheder. Og igen er der nogle praktiske ting, som du bør overveje, før du forelsker dig i en bestemt flise. Her får du nogle af videnscentret Bolius’ praktiske råd til valg af fliser.

Mønstre

Du kan vælge at lægge dine fliser i snorlige rækker, eller du kan lægge dem i mønstre. Bolius’ råd er dog, at du skal passe på med at lægge fliserne i alt for komplicerede mønstre, da det kan få rummet til at virke uroligt, rodet og uharmonisk. Det er især vigtigt at overveje, hvis dit køkken er lille. Ligesom der findes tidsløse farver, findes der også flisemønstre, som er mere tidsløse end andre.

Farver

Fliser er dyre at udskifte, og et godt råd er derfor at vælge fliser i neutrale og mere tidsløse farver. Det kunne være fliser i hvide, grå, sorte eller beige toner. En væsentlig pointe i forhold til farver er, at de mørke fliser kræver mere rengøring end de lyse. Skidt og kalk ses tydeligere på mørke fliser, og derfor er de lyse mere praktiske.

Antal

Det lyder banalt, men sørg for at købe ekstra fliser. Ofte skal fliserne skæres til, så de passer til rummet, og derfor er der som regel et spild. Hvis nogle af fliserne på et senere tidspunkt går i stykker, kan det også være en fordel at have et par ekstra på lager. Bolius anbefaler, at du køber ti procent flere fliser, end du egentlig skal bruge.

Størrelse

Fliser kan fås i så godt som alle størrelser, og målene er slet ikke ligegyldige. Den gode tommelfingerregel er, at du skal vælge store fliser til store rum, små fliser til små rum, og at fliserne på gulvet skal være lige så store eller større end fliserne, du har på væggen.

Fuger

Går vi lidt mere ned i detaljen, har fugernes bredde også betydning for det udtryk, som din væg eller dit gulv får. Hvis du skal have fliser på både væg og gulv, er det en god idé, at fugerne passer sammen i farve og bredde. Det skaber nemlig harmoni.

Et andet råd fra Bolius lyder, at hvis du vælger rustikke fliser, bør du gå efter en bredere fuge, end hvis du vælger glatte fliser. En typisk fugebredde for glatte fliser er fire millimeter, mens det for rustikke fliser kan være helt op til ti millimeter.

Fugemasse kan fås i forskellige farver, og det kan også være med til at give dig præcis det udtryk, du ønsker.

Akustik

Fliser er en hård overflade, som absorberer mindre lyd end materialer som træ og linoleum. Fliser kan derfor give dårlig akustik og rumklang i dit køkken. Tænk på at bryde de hårde materialer med ting, som absorberer lyden. Det kan være blandt andet være møbler, gardiner eller tæpper.

Husk, at det altid er en god idé at spørge fagpersoner om hjælp. Fagpersonerne ved betydeligt mere om, hvad du skal være opmærksom på, og ofte kan de se muligheder, som du aldrig havde tænkt. Med det sagt kan vi gå til den lidt sjovere del, nemlig inspiration til flotte køkkenfliser.

Inspiration til farver, mønstre og former

Du kan vælge at være mere eller mindre gakket i din indretning med fliser. De fleste vælger neutrale og lyse fliser i tråd med den nordiske stil, fordi det er klassisk og tidsløst. Men ligesom farver generelt vinder mere og mere indpas i køkkenindretningen og køkkendesignet, kan du også vove pelsen med farverige fliser.

Hvis du ikke har mod på at sætte farverige fliser op i hele køkkenet, kan du vælge at bruge dem på mindre områder i køkkenet. Det kunne for eksempel være et felt på væggen ved komfuret. 

Mønstrede fliser er også en god mulighed for at personliggøre dit køkken. Den seneste tid har en marokkansk bølge skyllet ind over den nordiske indretning som modspil til den klassiske minimalisme. Hop med på bølgen og gå efter marokkansk inspirerede fliser til dit nye køkken. De nordafrikanske fliser giver både liv og varme til et lettere klinisk, dansk standardkøkken. 

Ifølge indretningsuniverset Houzz har den såkaldte metroflise været populær i de seneste år. Flisens karakteristiske, rektangulære form leder tankerne hen på metrosystemet i Paris, ligesom fliserne for 100 år siden var helt almindelige i operationsstuer og andre sanitære faciliteter. Metroflisen kan derfor give dit køkken et lækkert, industrielt look. Fliserne er typisk i sort eller hvid, de kan fås med og uden facet, i mat såvel som blank. 

De seneste år er den sekskantede form, hexagon, blevet et mere brugt alternativ til den klassiske firkantede flise. Det skriver det online boligmagasin iBOLIGEN. Flisens mange kanter giver liv til rummet og danner et grafisk og effektfuldt mønster, selv hvis du bruger ensfarvede fliser. 

Et andet geometrisk alternativ til den kvadratiske eller rektangulære flise er diamontformen, også kaldet harlekin. Den giver ligesom den sekskantede flise et smukt grafisk mønster. Du kan få meget mere inspiration til fliser her og her

Afsnit 8

Inspiration til farver i køkkenet

Gennem mange år har det hvide køkken været en klassiker, fordi det er et sikkert og tidsløst valg. Det hvide køkken er unægteligt stadig populært, men de seneste år er der kommet flere og flere eksempler på modige køkkenvalg. 

Ifølge Invita er det særligt diskrete og naturlige farver som grøn og blå, der vinder frem, når vi skal vælge farvepalet i køkkenet. Fordelen ved disse farver er, at de giver et roligt og stilrent udtryk, og de matcher samtidig klassiske farver som hvid, grå og sort godt. 

I forhold til farver lyder Invitas anbefalinger, at du med fordel kan:

 • Mikse træ og køkkenfarver, da træ harmonerer godt med den grønne og naturlige, skandinaviske farvepalet.
 • Kombinere lyse og mørke farver for at opnå en kontrast. En grundregel er, at lyse farver giver energi, mens mørke farve skaber ro.
 • Holde bordpladen i en klassisk farve. Det kan være dyrt og vanskeligt at skifte bordpladen, og derfor er det en god idé at vælge en klassisk bordplade.
 • Sætte farver på køkkenlågerne. Det vil give en stor effekt, fordi lågerne er blandt køkkenets største flader.
 • Give vandhanen blikfang ved at vælge en model i sort, guld eller messing.
 • Gå efter hurtige og nemme farveløsninger ved for eksempel at male en væg eller vælge køkkenaccessories i èn bestemt farve.

Her kan du læse mere om, hvordan du bruger farver i dit køkken.

Farvernes virkning

Farver er generelt et godt redskab til at manipulere rum og skabe den ønskede stemning. Ifølge Boligmagasinet kan farver gøre et rum mindre eller større, de kan skjule elementer i rummet, rette op på skæve proportioner, skabe sammenhæng i et stort rum og få det til at se ud som om, at der er højere til loftet, end der i virkeligheden er.

Lad os bare blive enige om, at farver kan fikse meget, og der er ingen grund til ikke at udnytte det. Men det er svært at vælge farver, og dit valg kan få stor betydning for oplevelsen af rummet. Derfor bør du vælge farver med omtanke, og til det har Bolius skrevet en stor og omfattende guide til, hvad du skal overveje, når du vælger farver indendørs. Du bør tage højde for huset, rummets orientering i forhold til lyset og rummets funktion.

En ting er farvernes sammenspil med lyset, rummet og resten af huset, noget andet er, at farverne i sig selv har bestemte effekter. Der findes ingen facitliste over, hvordan farverne virker, men Bolius har i deres farveguide samlet en række overordnende principper. Du får nogle af dem her:

 • Lyse farver kan få rummet til at virke større
 • Mørke farver kan få rummet til at synes mindre
 • Afdæmpede farver kan give ro
 • Kolde varmer kan få et rum til at virke større og mere luftigt, mens varme farver kan give rummet en hyggelig atmosfære
 • Farvede endevægge kan samle et langt rum og få det til at virke kortere
 • Neutrale farver gør det nemmere at møblere et rum
 • Stærke farver og kontraster tager opmærksomhed, og en enkelt farvet væg kan flytte fokus til et bestemt sted i rummet
 • Stærke farver og kontraster kan virke forvirrende i rum, hvor der er rodet eller tæt møbleret. De farver fungerer oftest bedst i minimalistiske rum
 • Mennesker opfatter farver forskelligt. For nogle vil gul signale fare, mens farven for andre virker rolig og varm. Du bør derfor vælge en farve ud fra dit eget temperament 

Vores valg af farver har altid været tæt forbundet med moden, og selvfølgelig er der også en farvemode anno 2018. Spørger man Bo Bedre, er det især støvede, lyse pasteller, alle brunlige nuancer samt rust og okker, som præger boligindretningen i år.

Mere inspiration

Vil du læse mere om inspiration til dit køkken?