Her kan du finde inspiration til dit nye retro-køkken

Retro er her, der og alle vegne. Drømmer du også om et køkken, som er nærmere 1960 end 2020? Så kan du få inspiration til dit nye retro-køkken her.

Gennem de seneste år har vi taget særligt 50'erne, 60'erne og 70'ernes boligindretning til os. Den trend har køkkenfirmaerne også opsnappet, og faktisk forhandler flere af dem køkkener, som tydeligt bærer præg af svundne tider. Vi har samlet fire køkkenforhandlere, som har hver deres bud på, hvordan nutidens retro-køkken ser ud.

Læs også hvordan du hopper med på messing-bølgen — endnu en retro trend.

Du behøver ikke at købe et helt køkken i 60'er-stilen, hvis du gerne vil have et retro-inspireret køkken. En anden mulighed er at krydre din indretning med loppefund og genbrugsguld for at skabe den nostalgiske stemning i dit køkken. Nips, møbler og lamper kan gøre meget. Ofte er det de små og skæve detaljer, som fuldender retro-stilen.

Svane Køkkenet

Selvom Svane Køkkenet ofte forbindes med rene linjer og moderne design, er de også skaberne af køkkenkollektionen ”Retro”. I ”Retro” forener Svane Køkkenet en enkel og klassisk indretning med et nostalgisk design. Køkkendesignet har et rammeudtryk og rummer detaljer som vitrineskabe, gavle med rammeprofil og specialdesignede greb. Serien har sjæl og charme, men samtidig et moderne twist. ”Retro”-køkkenet passer derfor til den gamle patriciavilla såvel som by-lejligheden.

Det kan være svært at indrette et nyt køkken. Læs derfor også arkitektens 5 bedste indretningstips til køkkenet.

Det Mondæne Skur

I et værksted på Frederiksberg bygger Det Mondæne Skur skræddersyede snedkerkøkkener fra bunden. Idéen er at skabe vintage københavnerkøkkener, men med nutidens finish. Det betyder, at du for eksempel stadig kan få skuffer på glideskinner, selvom køkkendesignet er som taget ud af 60'erne. Det Mondæne Skur bygger køkkener efter specialmål, og alt er lavet i rigtigt træ. Et snedkerkøkken fra Det Mondæne Skur koster ifølge værkstedets hjemmesidefra 40.000 og op til 250.000 kroner.

Kvanüm Køkken

Det svenske køkkenfirma Kvänum Køkken har produceret køkkener i mere end 90 år, og en af deres specialiteter er netop det retro-inspirerede køkken. Kvänum Køkkens retroserie ligger i forlængelse af funkisstilen og bygger på deres køkkendesign ”Banér” og ”Trolle”. Begge lågemodeller er falsede. Det betyder, at halvdelen af lågens bredde går ind i kabinettet, mens den anden halvdel ligger uden på kabinettet. Selvom Kvänum Køkken er et svensk køkkenfirma, har de showrooms i både Aarhus, Lyngby og København, hvor du kan blive inspireret af deres retro-køkkener.

 

A post shared by Kvänum Kök AB (@kvanumofficial) on

Reform

Danske Reform har specialiseret sig i at lave arkitekttegnede fronter, sokler og bordplader til dit standard IKEA-køkken. Det betyder, at du kan købe skelettet til dit nye køkken i IKEA og opgradere det med designerfronter fra Reform. Kollektionen "Basis" er inspireret af 60'ernes køkkener, og den helt gennemgribende retro-detalje er køkkenlågens runde, indfræsede greb. Reforms "Basis"-serie kan fås i forskellige farver og i varianterne malet, finér eller linoleum. På Reforms hjemmeside kan du se priseksemplerpå deres køkkenløsninger. 

Find meget mere inspiration til retro-køkkener såvel som moderne og romantiske køkkener i vores store guide med inspiration til dit køkken.