Lille køkken? Her er de smarte køkkenløsninger, som redder dig

Når pladsen er trang i køkkenet, skal du tænke i smarte køkkenløsninger for at udnytte pladsen optimalt. Her finder du vejledning og gode køkkenløsninger til små køkkener.

Du står og kigger på dit køkken. Du tænker på de 16 fyldte kasser med service, potter, pander, kander, glas, kaffemølle, krydderier og kogebøger. Det virker næsten umuligt at få plads til det hele, og samtidig kunne lave mad i køkkenet.

Heldigvis er du ikke den første, som står i den situation, og køkkenfirmaerne kan hjælpe med både gode råd om indretningen og smarte løsninger, som udnytter pladsen bedst. 

Find også ud af, hvor langt du kan komme for 20.000 kroner, når du køber nyt køkken.

Brug pladsen, hvor den er

Prøv at sætte dig ud over, hvordan køkkener typisk ser ud i blade og på nettet. Masser af vægplads gør det selvfølgelig nemt og belejligt at montere køkkenelementer på rad og række, men der findes også andre muligheder, hvis vægpladsen er sparsom. I dit køkken er der måske en niche, en krog eller en vindueskarm, som du kan udnytte til at få plads til det sidste.

Og ellers lyder rådet fra konsulenten: Kig op!

"Udnyt pladsen, hvor den er. Tænk eksempelvis i ekstra høje overskabe eller sæt flere overskabe over hinanden, hvis pladsen er til det," foreslår Mads Peder Kristensen.

Kan du afgive lidt ekstra gulvplads, kan du også vælge underskabe med ekstra dybde, som både øger arbejdsområdet og giver væsentligt mere opbevaringsplads i skabene. Hvis pladsen omvendt er meget trang, kan du investere i smallere køkkenskabe. Køkkenfirmaerne har en bred palette af skabsstørrelser, og der findes uden tvivl en løsning, som passer til dit køkken.


Opbevaring har førsteprioritet

Normalt fokuserer indretningskonsulenterne på at give dig mest mulig bordplads, så du får gode arbejdsforhold i køkkenet, men det er ikke helt så sort hvidt, når du skal indrette et lille køkken. Selvom bordplads stadig er vigtigt, skal du hellere tænke i opbevaringsplads, når du vælger små køkkenløsninger. Det forklarer Mads Peder Kristensen, som er salgskonsulent for HTH.

"Tænk skabsplads. Helst skuffer og udtræksskabe, hvor du bedre kan sætte krydderier, service og andet køkkengrej i system. På den måde udnytter du pladsen bedst muligt," siger Mads Peder Kristensen.

Formålet er at få alt gemt væk fra arbejdspladserne, så du ikke skal slås med servicen, når du laver mad.

Smarte løsninger til køkkenet

Køkkenfirmaerne har også udviklet flere fleksible løsninger, som giver dig ekstra bordplads, når du har brug for det. To eksempler på smarte køkkenløsninger er HTH’s Worktop ID og Invitas Bordplade Optimizer. Begge består af et underskab på hjul, som du kan trække ud på gulvet. Samtidig klapper en bordplade op mellem underskabet og bordet. På den måde får du én meter ekstra bordplads at arbejde eller spise ved. 

 

Et opslag delt af HTH Køkkener (@hthkoekkener) den

Du kan også montere en bordplade på hængsler i væggen, så du kan folde pladen ned, når du skal bruge den. Hos HTH har de udvidet på denne løsning med deres Table ID. Med HTH's Table ID får du ikke bare et væghængt bord, men også et skab på væggen, når bordpladen er slået op.

I vægskabet kan du for eksempel opbevare service. Når bordpladen slås op, får du mere gulvplads, og på fronten er der en opbevaringslomme med plads til pyntegenstande, krydderurter eller andet. Du kan få endnu flere tips til, hvordan du indretter et lille køkken i vores store guide om løsninger til dit køkken.

 

Et opslag delt af HTH Køkkener (@hthkoekkener) den