Køkkenplanlægning? Vær forberedt til mødet med køkkensælgeren

Hvor meget forberedelse kræver det egentlig, før du går til et køkkenfirma? Svaret får du her.

Måden vi køber nyt på har ændret sig drastisk siden internettets indtog. I dag undersøger vi produkter og firmaer grundigt på nettet, før vi tager kontakt til en sælger. Vi vil gerne være forberedte, og vi vil ikke være for afhængige af sælgernes vejledning.

Samme tendens udspiller sig, når vi køber nyt køkken, og det betyder, at vi ofte har et meget klart billede af, hvad vi vil have, når vi træder ind hos et køkkenfirma. Det kan imidlertid godt være en ulempe, mener køkkenkonsulent hos Invita, Ove Poulsen.

“Nogle er fuldstændig låst på, hvad de vil have og tror, det ikke kan være anderledes. Det er ikke en god forudsætning. Der er det vores fornemste opgave at inspirere dem til et alternativ”, siger Ove Poulsen.

Derfor lyder opfordringen: Vær ikke for forberedt. Ting tager sig anderledes ud i virkeligheden end på en computerskærm eller i et boligmagasin, og du kan ikke mærke, hvordan køkkenet føles på en hjemmeside.

Der er mange mulige faldgruber, når du planlægger nyt køkken. Her er 6 fejl, du skal undgå at begå.

Kend dine behov og begrænsninger

  • Hvad kan du lide ved dit nuværende køkken, og hvad fungerer ikke? Det er et godt sted at begynde, når du skal planlægge dit nye køkken.
  • Læg et budget. Køkkenfirmaerne kan lave projekter til alt mellem eksempelvis 30.000 og 230.000 kr. Hvis du ikke deler dine økonomiske forventninger med konsulenten, kan du ende med, at bruge en masse tid på at planlægge et køkken, som er for dyrt. Det giver generelt en dårlig dialog, hvis I ikke laver en forventningsafstemning.
  • Lav en tidsramme. Leveringstiderne kan variere ret meget, fordi de er afhængig af fabrikkerne, som producerer elementerne. Normalt kan et køkken leveres inden for 4-6 uger, men i ferieperioder kan leveringstiden komme helt op på 12 uger. Hvis du har en tidsplan, kan konsulenten hjælpe dig med at vælge løsninger, der passer ind i den.v
  • Vælg en stilart. Tag et kig på køkkenfirmaernes hjemmesider og beslut dig gerne for en overordnet stil for dit nye køkken. Generelt er der to retninger for et køkken. Den ene er et neutralt køkken, som fungerer som lærred for lamper, kunst og pyntegenstande, der skaber et personligt udtryk. Den anden er et “fokal-køkken”, der koncentrerer opmærksomheden i rummet omkring køkkenet. Et fokal-køkken tiltrækker sig opmærksomhed ved brug af farver, unikke materialer og detaljer, som i sig selv skaber stemningen i rummet.
  • Lav en grov opmåling. Det er fint at vide om der er tre eller fem meter til væggen i dit køkken, men du behøver ikke lave en helt præcis opmåling før du går til et køkkenfirma. Med en grov opmåling giver du konsulenten en idé om størrelsen af projektet, og så sender de typisk gerne en køkkenkonsulent ud gratis, som laver en præcis opmåling senere. Et besøg giver også konsulenten et bedre helhedsindtryk af projektet og mulighed for at komme med inspiration til alternative køkkenløsninger.

Du kan læse meget mere om, hvordan du bedst planlægger dit nye køkken her.