Louisa Lorangs opskrift på Krydderurte-kødboller

Når du bruger vand med brus i din fars, bliver den meget lettere. Her er opskriften på små kødboller spækkede med krydderurter. Gode med grillet pitabrød, grønt og salat – eller som en del af en større servering.

Ingredienser til 3-4 personer

  • 3 skiver lyst brød, uden skorpe

  • 1 dl iskoldt vand med brus

  • 400 g hakket lam- eller oksekød

  • 1-2 tsk. salt

  • 3 spsk. revet løg

  • 2 håndfulde bredbladet persille

  • 1 håndfuld oregano

  • 1 håndfuld mynte

  • peber

  • 1 stort æg

  • olivenolie til stegning

Desuden:

  • squash i aflange skiver

  • aubergine i aflange skriver

  • små tomater på stilk

  • pitabrød

  • en fyldig salat

Fremgangsmåde

Bryd brødet til grove krummer. Kom dem i en skål med vand med brus og lad dem trække.

Rør kødet med salt.

Kom brød, lidt af det vand brødet er udblødt i, løg, krydderurter og peber i og rør farsen sammen med æg.

Form farsen til kødboller med en våd ske og hånden og steg dem i olie på en varm stegeplade på grillen.

Steg dem gyldne og gennemtilberedte. Grill gerne squash, aubergine, tomater og pitabrød ved siden af.

Servér kødbollerne på grillede pitabrød med grillet grønt, salat og gerne skordalia dip. Se opskrift på dip her.

Louisa Lorangs tip

Du kan også komme lidt tørret mynte og oregano i kødbollerne, hvis du vil have endnu mere smæk på krydderurte-smagen.