Louisa Lorang: En "hausfraus" bekendelser

På trods af sin kokkeuddannelse kalder opskrift-snedkeren Louisa Lorang sig "hausfrau-kok", for hendes opskrifter skal være nemme og hurtige, og passe til hverdagen.

1200 opskrifter. Det er sådan cirka, hvad Louisa Lorang producerer på ét år. I magasiner, ugeblade og på hendes egen hjemmeside, louisalorang.dk, finder et utal af danskere inspiration til enkle, lækre retter og drinks. Louisa Lorang er uddannet kok, men i hendes arbejde som opskrift-snedker er den største kompliment, når nogen fortæller, de har lavet én af hendes opskrifter en almindelig onsdag aften.

“Det er et tegn på, at jeg har ramt rigtigt, når folk bruger min opskrift i deres travle hverdag,” siger hun.

Louisa Lorang har nemlig stor forståelse for, at overskuddet kan ligge på et meget lille sted i dagligdagen, og derfor bliver hun altid glad, når nogen vælger at bruge noget af deres dyrebare tid på hendes opskrifter.

Hverdagen skal fungere
Selv kalder hun sig “hausfrau-kok”, fordi hendes opskrifter netop fokuserer på hverdagsmad, der helst skal være nem, hurtig og tilgængelig. I det hele taget har Louisa Lorang fokus på bekvemmelighed.

“Hverdagen med tre børn og arbejde skal bare fungere, så derfor har vi robotstøvsuger og en Quooker i køkkenet. Det er 100% convenience,” fortæller hun. Alt, hvad der kan gøre hverdagen nemmere og mere overskuelig, er Louisa Lorang åben overfor, og det er en Quooker et godt eksempel på.

“Hvis jeg for eksempel skal koge nogle grøntsager, kan jeg bare smide dem i en gryde og hælde kogende vand over fra hanen og lade dem stå med låg på. Så er grøntsagerne klar, når jeg er færdig med alt det andet.”

Quooker-hanen betyder også, at hun hurtigere kan tilberede de mange retter, der skal til, når hun er på photoshoot med arbejdet.

“Jeg laver jo kun små mængder, men til gengæld rigtig mange forskellige retter, og heldigvis har min sædvanlige fotograf også en Quooker i sit studie,” siger Louisa Lorang.

“Jeg vil have vand med brus!”
Hausfrau-kokken bor i en lejlighed på Christianshavn sammen med sin mand og tre børn på 4, 9 og 12 år. Hun har haft en Quooker-hane i nu otte år, og har netop skiftet den ud.

“Min gamle Quooker stod til at skulle have service, og samtidig gik min Sodastream i stykker. Så var det jo oplagt at skifte til en Quooker med CUBE,” siger Louisa Lorang.

Quooker CUBE kan levere afkølet vand og i øvrigt tilsætte kulsyre, så du kan få koldt vand med brus direkte i vandhanen. Familien drak i forvejen meget vand med brus, og siden de har fået Quooker med CUBE, er forbruget kun gået én vej.

“Vi har aldrig drukket så meget vand, som efter vi fik den nye Quooker. Fordi vi ikke skal vente på, at vandet bliver koldt, og der samtidig er brus i, drikker vi mere,” mener Louisa Lorang. Og det er hele familien, der er blevet hooked på det brusende vand.

“Min fireårige vågner nogle gange om natten og beder om vand, og når jeg så kommer med et glas postevand, siger hun: Jeg vil have vand med brus!” fortæller Louisa Lorang og griner.