Marokkansk pølseret af Thomas Alcayaga

Udgangspunktet for opskriften er det stykke medisterpølse, som du har til overs fra julemiddagen. Men du kan bruge enhver rest kød, som vi  her genopliver med varme krydderier. Opskriften tager kun 30 min at lave.

4 personer – 30 minutter

Opskriften er et lille spin på svensk pølseret, bare i nordafrikanske klæder. Couscous og Quooker er bedste venner, når det kommer til at lave et hurtigt måltid. Kom kogende vand over din couscous, lad den stå i 10 minutter og så har du et dejligt varmt tilbehør til din simreret, som selvfølgelig også går godt som madpakke  til dagen efter.

Sådan gør du

Skær løg, hvidløg og chili i tynde strimler. Svits let på en pande. Skær medister i skiver og kom i sammen med halverede tomater. Steg 2-3 minutter. Tilsæt krydderierne sammen med tomatpuré og rist det let. Tilsæt slutteligt hønsefonden og lad det det koge sammen. Smag til med salt og peber.

Kom couscous, frosne ærter og lidt salt i en skål. Kom kogende vand over til det dækker med 1,5cm. Lad det trække 8-10 minutter. Vend olie, finthakkede urter og nødder i. Du kan supplere med flere grøntsager, nødder, urter og tørrede frugter. Serveres med pølsegryden og  top med urter, chili og yoghurt.

Ingredienser

Pølsegryde:

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 250g stegt medister
  • 150g cherrytomater
  • 1 spsk ras el hanout krydderiblanding
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dl hønsefond

Couscous:

  • 300g tørret couscous
  • 150g ekstra fine ærter
  • 4 spsk finthakket persille
  • 4 spsk finthakket mynte
  • 2 spsk olivenolie
  • 40g usaltede pistacienødder (erstat eventuelt med andre nødder)

Herudover:

  • Frisk koriander og mynte
  • Chilisauce
  • 2dl neutral yoghurt