Oh baby! 5 fif til et lettere forældreliv

Med en Quooker i huset bliver baby-livet langt lettere. Du kan nemt skolde flasker og sutter, lave grøntsagsmos i en fart og brygge kaffe med en morgenfrisk baby på armen.

FIF 1 - Tilbered modermælkserstatning på kort tid

Bruger du modermælkserstatning, skal vandet være kogt, og det må ikke være over 37 grader, for så ødelægges vitaminer og mineraler. Men mælken skal også være frisklavet, og det giver mange hovedbrud. Med en Quooker kan du stille kogt vand klar til brug i køleskabet i højest 24 timer. Så kan du altid tilføre frisk kogt vand fra Quooker-hanen, indtil det kolde vand rammer den rette temperatur.

FIF 2 - Mos på tre måder

Klargør alle grøntsagerne, og kom kogende vand på. Kog videre på komfuret. Fem-ti minutter efter har du babymos. Som alternativ til frugtmos på glas: Køb frossen frugt, kom det i en gryde, tilsæt kogende vand fra Quooker-hanen, lad det koge et par minutter og blend. Tænk langsigtet og frys mosen i små portioner.

FIF 3 - Sikrere end elkedlen

Kogende vand og børn, tænker du? Sagen er, at en Quooker er mere sikker, end du tror. For hvert år sker tusindvis af skoldningsulykker i forbindelse med en elkedel, og ofte er børn involveret. Med en Quooker er der ingen ledning at hive i, og den kan heller ikke ryge på gulvet. Den sidder nemlig så fast i bordpladen, at den ikke kan rokkes ud af stedet.

En Quooker er også børnesikret, og modsat elkedlen er vandhanen isoleret på en måde, så den ikke bliver varm ved brug. Skulle der alligevel være en lille hånd, som prøver at røre strålen, vil vandet naturligvis være varmt, men det kogende vand er blandet med luft, og iltningen forhindrer skoldninger.

FIF 4 - Skold flasker og sutter

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at indtil barnet er fire måneder, skal flasker, flaskesutter og narresutter skoldes og koges. Babyens immunforsvar skal have tid og tilvænning til at vokse sig stærkt, og varm mælk samler nemt bakterier, og mælkerester sidder ofte i skruegangen på flaskerne og i låget, så god hygiejne er vigtig. En Quooker gør det hele meget nemmere.

Husk at du aldrig må skolde sutterne i en melaminskål. Skålene indeholder nemlig farlige stoffer, som fremkaldes ved skoldning.

FIF 5 - Grød og vælling i en fart

Er du til den hurtige pulverversion, så er en Quooker et hit. Havregrød, hirsegrød og øllebrød kan du lave på et minut, og vællingen er færdig med et snuptag. For når babyen er sulten, skal det være nu!

Bonus-fif til trætte forældre

Instant kaffe har aldrig været mere instant, for du skal ikke vente på, at vandet koger.