Quooker: De forskellige haner og beholdere

Hvordan skal din Quooker-hane se ud? Og hvilken beholder skal du have under vasken? Bliv klog på din Quooker her.  

Vandhaner

Fusion

Fusion er en alt-i-én-hane med varmt, koldt og kogende vand i én og samme hane. Med en CUBE køleenhed kan hanen endda også give afkølet vand med og uden brus. Du skal vælge Fusion, hvis du ikke ønsker to separate haner eller ikke har plads til to haner ved vasken.

Fås i Round og Square design.
Overflader: Krom, Rustfrit stål, Black, Messing, Bruneret messing og Guld.
Ovenfor vist i Black (sort).

Flex

Flex er en alt-i-én-hane med op til fem slags vand, samt en fleksibel udtræksslange. Hanen har blandt andet sikkerhedsforanstaltningen ”kogende vand-stop” så den ikke kan give kogende vand, når slangen er trukket ud.

Fås i Round design. 
Overflader: Krom, Rustfrit stål og Black. 
Ovenfor vist i Krom. 

Nordic Twintaps

Blandingsbatteri og kogende vandhane (som med CUBE også kan give afkølet vand med og uden brus) i samme stilrene design. Den kogende hane kan reguleres op og ned i højden for sikker påfyldning. Vælg Twintaps, hvis du ønsker blandingsbatteri og kogende vandhane separat.

Fås i Round og Square design.
Overflader: Krom, Rustfrit stål, Messing, Bruneret messing. 
Ovenfor vist i Messing. 

Nordic Single Tap

Separat kogende vandhane, som med CUBE også kan give afkølet vand med og uden brus. Hanen kan reguleres op og ned i højden for sikker påfyldning. Single Taps kan kombineres med dit eksisterende blandingsbatteri, hvis du ikke ønsker at udskifte dette.

Fås i Round og Square design.
Overflader: Krom, Rustfrit stål, Messing, Bruneret messing. 
Ovenfor vist i Bruneret messing. 

Classic-udgaver af Fusion og Single taps

Fusion-hanerne og Nordic Single Taps fås også i Classic udgaver, som typisk vil være et godt valg, hvis du har et køkken i landlig stil. Classic Fusion og Classic Nordic Single Tap fås i round og square design i overfladerne krom og rustfrit stål. Classic Fusion fås desuden i bruneret messing.

Classic-hanerne i krom og rustfrit stålClassic-hanerne i krom og rustfrit stål

Om hanerne

Der er altid et Quooker design, som matcher din køkkenstil. Du kan vælge imellem seks forskellige overflader:

  • Krom
  • Rustfrit stål
  • Black
  • Messing
  • Bruneret messing
  • Guld

Alle haner er børnesikrede.

Haner i messing og bruneret messing er færdigproduceret i hånden. Der kan derfor forekomme forskelle i farvenuancer på de enkelte dele af hanen. Derfor får du din helt egen individuelle hane. Overfladen vil patinere over tid, og farven vil ændres ved berøring samt kontakt med bl.a. madolier, sure og basiske væsker.

Messing er et levende materiale som oksiderer og ændrer sig over tid. Oksideringen giver produktet en lækker rå patina. Ønskes en messinglignende overflade som forbliver blank, anbefales det at vælge guld i stedet.

Nordic Square blandingsbatterierne i krom, messing og bruneret messing har alle drejeligt udløb, som gør det muligt at vinkle vandstrålen, men det gælder ikke overfladen rustfrit stål.

Beholdere

PRO3

Beholderen indeholder 3 liter kogende vand. Du skal vælge PRO3, hvis du har en almindelig husholdning. Beholderen kan også anbringes i køkkener med skuffer. Her stilles beholderen bag ved skufferne eller monteres eventuelt med et vægbeslag.

Er Quookeren til dit eget køkken, vil du formentlig være tjent med en PRO3-beholder.

COMBI

Beholderen er tilsluttet den kolde hane og leverer kogende vand via den kogende vandhane og varmt vand (50-60°C) via dit almindelige blandingsbatteri. Når du åbner for den almindelige varme hane, har du varmt vand omgående, da COMBI-beholderen blander det kogende vand med koldt vand.

COMBI+

Beholderen leverer kogende vand via den kogende vandhane og varmt vand (50-65°C) via dit almindelige blandingsbatteri. Du skal vælge en COMBI+ beholder, hvis du venter længe på det varme vand i dit køkken, og dermed har et stort vandspild.

En COMBI+ beholder løser det problem, at man i nogle husstande venter meget længe på det varme vand. Det bliver til mange tusinde liter spildt vand om året – det slipper du for med en COMBI+ beholder.

PRO7

I en PRO7 er der plads til 7 liter kogende vand. Det vil sige, at du skal vælge den, hvis du har en større familie. Beholderen er designet til især professionelle brugere som hoteller, offentlige institutioner, caféer og lignende.

En PRO7 er alene til professionelt brug såsom vuggestuer, caféer, kantiner og lignende. Du kan spørge dig selv; Hvornår har du brug for mere end 3 liter kogende vand på en gang? Det er meget sjældent. 10-12 minutter senere er der jo 3 liter kogende vand klar igen i din hane.

CUBE køleenhed

Tilføj CUBE køleenhed for også at få afkølet vand med og uden brus. CUBE fungerer med alle de kogende haner, som altså kan give to slags vand mere, hvis du også køber køleenheden.