Drop pudsearbejdet: Dette mirakelmiddel gør dine sølvsmykker skinnende rene

Er du træt af mørke og skjoldede sølvsmykker? Sådan renser du dine sølvsmykker nemt og hurtigt ved hjælp af tre små ting, som du alligevel har i dit køkken.

Dit outfit til aftenens fest mangler kun prikken over i’et: Det rette valg af smykker. Der er bare ét problem. Dine fine sølvsmykker er blevet skjoldede, siden du sidst brugte dem. Uanset hvor godt du passer på dine sølvsmykker, bliver de naturligt mørkere og mere triste med tiden, når de bliver udsat for sved, vind og vejr. Hvis smykkerne skal have nyt liv, bliver du nødt til at give dem lidt kærlighed, og det kan være tidskrævende at skulle pudse hele smykkesamlingen.

Men faktisk findes der en metode, som hverken koster tid, penge eller kræfter. Du kan få dine sølvsmykker til at skinne med de tre ting, som du alligevel har i dit køkken.

Alt du skal bruge er sølvpapir, salt og kogende vand. Sølvet, sølvpapiret, saltet og varmen fra det kogende vand skaber en kemisk reaktion, som får sølvet til at skinne — med dette kemiske mirakelmiddel behøver du slet ikke at pudse smykkerne.

Dette kemiske mirakelmiddel er blot et af mange hacks, som gør livet lidt lettere. Her får du en lang række hacks til en nemmere hverdag.

Sådan gør du trin-for-trin

  • Tag en skål, som kan tåle kogende vand, og læg sølvpapir i bunden.
  • Strø en håndfuld groft salt i skålen.
  • Hæld kogende vand fra Quooker-hanen ned i skålen.
  • Læg dine sølvsmykker ned i skålen og lad dem ligge, til de begynder at se blanke ud. Husk at holde øje med smykkerne. Hvis de ligger for længe i blandingen, kan sølvets farve nemlig tage skade. Det forklarer Mai Manniche fra smykkefirmaet JEWLSCPH til Femina.
  • Tag smykkerne op, skyl dem i koldt vand og tør dem af med en klud.

Samme trick kan du bruge, hvis du ligger inde med sølvbestik eller andet sølvtøj, som er blevet misfarvet over tid. Arvesølv kan være forvist til skuffen af mange årsager, men der er ingen grund til, at det er pudsearbejdet, som afholder dig fra at bruge det.