Risnudelsalat med rejer og limedressing

Sunde nudler fra Nadia Mathiasen, journalist, kogebogsforfatter og madblogger, som står bag Foodfanatic.dk
Opskriften byder på velsmag fra flere verdenshjørner og er en dejlig og hurtig ret at lave.

Ingredienser til 4 personer

  • 300 g tynde risnudler
  • 300 g store pillede rejer
  • 6 spsk. fiskesauce
  • 4 spsk. sukker
  • 4 limefrugter
  • ½ rød (eller evt. grøn) spidskål
  • 3 gulerødder
  • ½ bdt. koriander
  • 1 chilipeber
  • 1 lille rødløg
  • 100 g cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

Udblød risnudlerne i kogende vand fra din Quooker, til de er møre. Det tager cirka 10 minutter, men afhænger af nudeltypen. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.

Sautér rejerne i olie på en pande, til de er gennemstegte. Krydr dem med salt og peber.

Bland fiskesauce, sukker og limesaft i en skål. Rør til sukkeret er opløst.

Snit spidskål fint. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Hak koriander og snit chili. Pil, halvér og snit rødløget fint. Halvér cherrytomaterne og lav aflange agurkestrimler med en kartoffelskræller.

Anret nudler, rejer, grøntsager og urter i en skål, og vend dressingen i ved bordet.