Rødløg- og figenchutney med Quooker

Opskriften på denne lækre rødløg- og figenchutney er udviklet i samarbejde med Jamie Magazine. Chutneyen kan evt. serveres på et stykke sprødt brød med et fintskåret stykke ost til.

Quooker anvendes til: Kogende vand til at lægge figner i blød, sterilisering af patentglas 

Ingredienser

400 g tørrede figner
1 spsk. olivenolie
2 rødløg, skrællet og skåret i fine ringe
3 spsk. brunt sukker
4 fed hvidløg
6 peberkorn
1 spsk. rødvinseddike
En håndfuld grofthakkede valnødder

Servering: Brød, ost og friske figner.

Fremgangsmåde

De tørrede figner hældes op i en skål, hæld kogende på fignerne, til de er  dækkede med vand. Lad fignerne ligge i blød ca. 10 minutter.

I mellemtiden opvarmes olivenolien i en gryde ved medium varme, tilsæt rødløg, og svits i ca. 10 minutter eller til løgene er bløde. Tilsæt sukker og rør rundt, indtil sukkeren er opløst ved svag varme. 

Dræn fignerne, og skær dem ud i mindre stykker. Tilsæt figner, hvidløg, peber og eddike til løg-sukker-massen. Hæld 150 ml kogende vand i gryden, og tilsæt valnødder. Bring det hele i kog, sænk så varmen, og lad det simre i ca. 10 minutter.

Steriliser patentglas, ved at lægge dem helt ned i kogende vand, og stil dem til tørring med bunden i vejret på et rent viskestykke. 

Når glassene er tørre og chutneyen er simret færdig hældes den direkte fra gryden over i det steriliserede glas.

Server på sprød brød med ost og friske figner til.

Chutneyen kan opbevares i køleskabet i op til 4 uger.

Læs også hvordan du laver grillede grøntsager med feta og tabouleh — nemt og hurtig ved hjælp af Quooker-hanen.

Sterilisering med Quooker

Sterilisering med Quooker 

Vil du være sikker på, at dine patentglas bliver ordentligt rene, er det en god idé at skolde dem før brug. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du bruger kogende vand til desinficering frem for diverse kemikalier – det bliver nemt med en Quooker. Det kogende vand skolder patentglasset, og du undgår bakterier, når du eksempelvis skal servere chutney eller marmelade.