Louisa Lorangs opskrift på Skordalia

Skordalia er en super og lækker dip. God som spread i sandwiches eller som dip til sprøde grøntsager eller pitachips. Vand med brus gør den lidt lettere og frisk.

Ingredienser til dip til 3-4 personer

  • 3-5 kartofler, ca. 400 g
  • 100 g mandler
  • 4-6 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • ½-1 dl olivenolie
  • 2-3 spsk. iskoldt vand med brus

Topping:

  • ½ dl olivenolie
  • lidt hakket persille
  • lidt revet citronskal

Fremgangsmåde

Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, uden salt, og kog dem helt møre under låg.

Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 5-10 minutter. Gentag. Smut skallen af mandlerne og kassér dem.

Pil hvidløg og knus dem groft.

Blend mandler, hvidløg, salt og eddike i en foodprocessor. Tilsæt ½-1 dl olivenolie og blend til massen er glat.

Pil kartoflerne og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser.

Rør kartoffelmos med hvidløgsmassen. Justér konsistensen med lidt koldt vand med brus og smag til med salt og evt. mere eddike.

Servering

Anret dippen i en lille skål, top med lidt olivenolie, persille og citronskal og servér straks.

Louisa Lorangs tip

Denne dip er spækket med hvidløg. Det er meningen, men er du ikke så stor hvidløgs fan, kan du godt skrue lidt ned.