Smarte køkkenløsninger: Organisér dine skuffer optimalt

Gennem de seneste år er køkkener med skuffer er blevet væsentligt mere populære end køkkener med traditionelle skabe. Mormors gamle køkken, hvor man hverken kunne se eller nå det, som lå bagerst i køkkenskabet, er fortid. Men hvordan indretter du køkkenskufferne, så du opnår den gode køkkenløsning? Få svaret herunder.

Hvad gør du den dag, hvor du køber guldkorn med 20 procent ekstra i pakken? Hvor skal dén så stå?

Vi elsker skuffer. De giver et stømlinet look og gør det fantastisk nemt at få plads til alt, uden vi mister overblikket. Vi er faktisk så vilde med skuffer, at vi for øjeblikket helst ikke vil have andet. Det fortæller køkkenekspert hos Kvik, Jens Olesen.

"Folk kan overskue alting i skuffer, og hvis vi ikke siger dem imod, vil de have skuffer i hele køkkenet," siger han.

Det er imidlertid ikke Jens Olesens anbefaling at få skuffer i alle skabe, for så har du ikke plads til køkkenmaskiner, vaser og andre ting, som fylder mere i højden.

"Hvad gør du den dag, hvor du køber guldkorn med 20 procent ekstra i pakken? Hvor skal dén så stå? Den må du jo lade stå på bordet," siger Jens Olesen.

I stedet foreslår han køkkenlåger, som udadtil ligner skuffer, men som indvendigt har plads til høje objekter. På den måde kan du fastholde det strømlinede look uden at begrænse opbevaringsmulighederne.

Det kan være svært at indrette et nyt køkken. Læs derfor også arkitektens 5 bedste indretningstips til køkkenet.

Placér skufferne rigtigt

Generelt skal du tage udgangspunkt i, hvad du bruger hvor i køkkenet, når du skal placere dine skuffer. Her er det smart at starte med, hvor du har dine skuffer i dag.

"Hvad har vi i dag? Det, der virker, beholder vi, og det, der ikke virker, må vi finde ud af, hvordan vi kan få det til at virke," siger Jens Olesen.

Udnyt de forskellige arbejdszoner i køkkenet til at bestemme placeringen af skufferne. Bestikskuffen og service generelt kan med fordel placeres tæt på vasken og opvaskemaskinen, så afstanden er så kort som mulig.

Det er også rart at have for eksempel grydeskeer og paletknive i en skuffe tæt på kogepladen. Hvis du har en kogeplade og ikke et komfur, har du plads til skuffer under kogepladen. Her kan du også opbevare gryder, potter og pander.

Organisér skufferne

I skuffer, hvor du skal have plads til mange mindre ting, som bestik, skarpe knive, grydeskeer og den slags, er det en stor hjælp at inddele skuffen i mindre rum.

Selvom beholdere til spaghetti, havregryn, mel og sukker kan gøre, at du undgår krummer og skidt i bunden af dine skuffer, er mange opbevaringsbøtter ikke ubetinget godt. Du udnytter nemlig pladsen bedst ved blot at stille varerne ned i skufferne, som de er.

"Beholdere af plast eller glas ender som regel med at optage mere plads, end hvis du bare stiller tingene ned, som de er," forklarer Jens Olesen.

Et par skillerum kan være en fin hjælp for at undgå, at tingene vælter. Husk også en gummimåtte i bunden af skuffen, så du slipper for, at indholdet rutsjer rundt.

Større er ikke altid bedre

Folk kan overskue alting i skuffer, og hvis vi ikke siger dem imod, vil de have skuffer i hele køkkenet.

Skuffer fås også med ekstra dybde og helt op til 120 centimeter i bredden. De store skuffer er populære ved kunderne, men de er ikke altid en god køkkenløsning. Ekstra brede skuffer kan nemlig give nogle særlige udfordringer i hjemmet.

"Man skal tænke sig lidt om, for hvis det er et lille køkken, og man er to, så skal man hele tiden flytte sig, når skufferne skal trækkes ud," siger Jens Olesen.

Smarte løsninger til dine skuffer

Hvis du vil gøre dine skuffer ekstra smarte, kan du i dag få en skuffe hos eksempelvis HTH med indbygget strømforsyning til diverse opladere. På den måde kan din mobil og tablet ligge ude af syne og lade op.

Du kan også få lys i dine skuffer, som tænder, når du åbner, så du altid kan se, hvad der er i skuffen.

"Det koster ikke det store per skuffe, men det giver altså en stor effekt," lyder det fra køkkeneksperten hos Kvik, Jens Olesen.

Du kan læse meget mere om, hvordan du indretter dit køkken smart og funktionelt i vores store guide om løsninger til dit køkken.