Tips til babyliv: Sådan klarer du forældreopgaverne lidt lettere

Har du små børn? Så er dit hjem måske et af dem, hvor elkedlen kører i døgndrift, fordi du skal tilberede modermælkserstatning, skolde sutter og lave grød. Med en Quooker-hane kan du gøre forældrelivet lidt lettere.

Ligeså dejligt det er at være forælder, ligeså hårdt arbejde kan det være. Du kan umuligt være ”supermom” eller ”superdad” hele tiden, og sommetider har du brug for hjælp. Især når børnene er små, er det altafgørende at være hurtig og spare tid, dér hvor du kan. Det kan en kogende vandhane fra Quooker hjælpe dig med. Her får du tips til, hvordan du kan spare tid og gøre tilværelsen med småbørn lidt lettere.

 

Her får du først et hurtigt overblik, hvad vi kommer ind på:

  • Skold sutter og flasker.
  • Lav en hurtig flaske til den lille.
  • Babygrød og vælling i et snuptag.
  • Hurtigt og nem tilberedning af grøntsager til babymos.
  • Lav hurtigt en kop kaffe efter en lang nat.

Skoldning af sutter

Som forælder finder du hurtigt ud af, hvor mange forskellige steder babyens sut ender i løbet af en dag. Steder som vel at mærke ikke er barnets mund. Din babys sutter kan derfor udvikle sig til regulære bakteriebomber, og det er vigtigt, at du har styr på suttehygiejnen. Særligt en lille baby er mindre modstandsdygtig over for bakterier og smittefare.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du desinficerer sutterne med kogende vand jævnligt. Du bør skolde barnets sut en gang om dagen for at holde bakterierne væk. Læg sutterne i en skål og fyld skålen med kogende vand fra Quooker-hanen. Lad sutterne ligge i et par minutter. Husk at du aldrig må anvende en melanin skål til at desinficere sutter i, da melaninen kan afgive skadelige stoffer ved opvarmning. 

Hvis sutterne trænger til en større rengøring, kan du også koge dem i fem minutter. Med Quooker-hanen får du hurtigt gryden i kog. Nye sutter skal ifølge Sundhedsstyrelsen koges, før de bliver taget i brug for at mindske afgivelsen af eventuelle sundhedsskadelige stoffer.

Med små børn i hjemmet er det vigtigt, at du børnesikrer dit køkken. Læs hvordan du gør her.

Tilberedning af modermælkserstatning

Den sundeste ernæring for det nyfødte barn er modermælk, og amning har betydning for en lang række helbredsmæssige forhold hos både mor og barn. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ammes fuldt, til de er omkring 6 måneder. Delvis amning anbefales til 12 måneder eller længere. Der kan være forskellige årsager til man ikke kan amme sit barn eller har behov for at supplere med modermælkserstatning. Vi giver dig de bedste fifs til hvordan du med en Quooker-hane let kan tilberede modermælkserstatning, hvis du ikke ammer dit barn.

Modermælkserstatning kan af gode grunde give hårdtprøvede forældre hovedpine. Modermælkserstatningen skal nemlig tilberedes efter nøje instruktioner, og den skal have den helt rette temperatur, for at mælkens gode vitaminer og mineraler bevares.

Men det behøver faktisk ikke være så svært og kompliceret. Med hurtig adgang til kogende vand kan du nemt tilberede modermælkserstatningen. De første fire måneder af barnets liv, skal du bruge kogt vand til tilberedningen af modermælkserstatning. Tap det kogende vand fra Quooker-hanen og lad det afkøle til cirka 37°C. Bland pulveret i vandet og ryst flasken godt.

Med en Quooker-hane kan du altid have tætlukkede flasker med afkølet kogt vand klar i køleskabet. Hæld det afkølede vand i sutteflasken og tilføj kogende vand fra Quooker-hanen for at ramme den rette temperatur. Husk, at færdigblandet mælk højst kan holde sig et døgn i køleskabet. Det skriver Sundhedsstyrelsen

Tilberedning af babygrød og –mos

Når dit barn er omkring 4-6 måneder, kan du ifølge Vores Børn så småt begynde at give barnet grød og mos. En sund og hurtig begynder-spise er ærtemos. Det eneste du skal gøre er at hælde frosne ærter i en trådsi og optø dem under det kogende vand fra Quooker-hanen. Hæld ærterne i en skål og blend dem fint med en stavblender. Ærtemosen er klar til servering. Og stavblenderen kan du nemt og hurtigt gøre ren under Quooker-hanen.

I 6-8 måneders alderen kan din baby tåle grovere og mere glutenholdig mad. En god og nem klassiker, som barnet nu kan spise, er havregrød. Læg havregryn i en skål, som kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand fra Quooker-hanen over grynene og læg låg på skålen. Lad grøden trække i 1-3 minutter. Du kan i samme omgang lave en portion til dig selv og gøre havregrøden voksen-lækker ved at drysse bær på toppen. Frosne bær kan du nemt og hurtigt optø under den kogende vandhane.

Familien Teigen Hjelmsted vil ikke være foruden deres Quooker-hane. Find ud af hvordan den kogende vandhane letter børnefamiliens hverdag.

Hurtig kaffe til mor og far

Sidst, men ikke mindst er der hjælp at hente med en Quooker i huset, hvis du har haft en lang nat med babyen. Lav nemt og hurtigt kaffe, når det har været en lang nat. Masser af kaffe...