Nem installation

En Quooker kan installeres i alle køkkenskabe, hvor der er vandforsyning og elforsyning. Det kan være nye såvel som eksisterende køkkener, og faktisk har Quooker-hanen et standardmål, så den oftest passer i det eksisterende hul til vandhanen.

Hvad kræver det?

Hvis du har en stophane eller balofix i dit køkken, hvor du kan lukke for vandet, kan du i princippet selv montere din Quooker. Du skal dog være opmærksom på, at elforsyningen er i orden. Det er nemlig vigtigt, at din Quooker bliver tilsluttet en godkendt stikkontakt med 230 volt og jord− det vil sige et trebenet strømkabel.

Hvis stikkontakten med jord under vasken allerede bliver brugt af for eksempel en opvaskemaskine, kan du købe en energifordeler. Med en energifordeler kan du dele strømmen mellem de forskellige, tilsluttede enheder, så dit relæ ikke slår fra. Hvis du har mod på at klare installationen selv, kan du se en gør-det-selv-guide til at installere en Quooker her.

Hvis du også skal have afkølet vand (CUBE køleenhed)

I forbindelse med installation af Quookers CUBE kølenhed, skal du være særligt opmærksom på at køkkenskabet skal være tilstrækkeligt ventileret for at sikre optimal drift. Ventilatoren bag på CUBE må ikke tildækkes eller spærres, der skal være minimum 10 cm fri plads til luftcirkulation bagved CUBE, og der skal sikres luftcirkulation gennem skabet. Læs mere om installationskrav til køleneheden CUBE. Alternativt kan du få en få en autoriseret VVS-installatør til at klare monteringen.