En Quooker er sikker

Du kan føle dig helt tryg med en Quooker installeret i dit køkken. Quooker-hanerne er resultatet af 50 års udvikling, hvor sikkerheden altid har været i højsædet. Quookers produkter er VA godkendte og der er solgt mere end 1.000.000 Quooker-haner. En Quooker er sikker - spørg bare en Quooker-ejer.

Det fortæller filmen

En Quooker er sikker. Langt mere sikker end elkedler og gryder. Og det er der en række gode grunde til.

  • Der er ingen lange ledninger at hive i, og ingenting du kan tabe på gulvet.
  • Den kogende vandstråle kan kun aktiveres med et børnesikret ”tryk-tryk-drej”-greb.
  • Vandhanen er isoleret, så du ikke kan brænde dig på den.
  • Vandstrålen fyldes med luft, så skulle du komme til at strejfe strålen, kan du nå at få hånden væk igen inden du bliver skoldet.

Se uddybning af sikkerhedsfunktionerne nedenfor

Betjeningsgrebet er børnesikret
Quooker-hanens kogende vand kan kun aktiveres med det børnesikrede betjeningsgreb. Det kræver en koordineret tryk-tryk-drej-bevægelse på grebet, så hverken små eller store kan tænde det kogende vand ved en fejl.

Strålen er ikke massiv
Det kogende vand kommer ikke ud i en massiv stråle, men blandes med luft. Det mindsker risikoen for skoldning, fordi dråber af kogende vand ikke giver forbrænding på samme måde som en massiv stråle. Dermed kan du nå at reagere, før du bliver forbrændt.

Hanen er ikke brandvarm
En Quooker-hane er isoleret, så du kan ikke brænde dig på den, sådan som du kan på gryder og elkedler. Selvom der kommer kogende vand ud af hanen, kan du altså sagtens tage fat i hanerøret for fx at dreje hanen.

Hanen er fastmonteret
I modsætning til en elkedel eller gryde, så er en Quooker fastmonteret i bordpladen eller køkkenvasken, så den ikke kan vælte. Dermed sikrer du dig imod de ulykker med skoldning, der kan ske, hvis et barn hiver i ledningen til en elkedel.