En Quooker er sikker

Sikkerhed er vigtigt i alt hvad vi foretager os. Med andre ord kan du føle dig helt sikker med en Quooker installeret i dit køkken. Siden Quooker-hanen blev opfundet for næsten 50 år siden, har sikkerhed været en af vores højeste prioriteter, som vi ikke går på kompromi med. Nedenfor kan du læse mere om hvorfor Quooker-hanen er sikker at anvende i et køkken. 

Man skal altid være forsigtig med kogende vand. Specielt hvis der er små børn i nærheden. Der sker tusindvis af skoldningsulykker med bl.a. elkedler der vælter og mange af ulykkerne involverer desværre små børn.

Med en Quooker øger du sikkerheden i dit køkken, da hanen er fastmonteret i bordpladen, så den ikke kan vælte i modsætning til en elkedel. En elkedel står løst og et barn kan vælte den eller hive i ledningen, hvilket kan medføre skoldningsulykker. Når du skal tænde for det kogende vand på en Quooker, skal du trykke grebet til det kogende vand ned to gange og derefter dreje. Det forhindrer små pilfingre i at åbne for det kogende vand. Tuden på hanen er isoleret og det betyder at hanen ikke bliver brandvarm selvom der er tappet kogende vand.

Derudover kommer vandet ikke ud i en massiv stråle, men blandet med luft, hvilket yderligere mindsker risikoen for skoldning, da man kan nå at fjerne hånden før man reelt brænder sig, hvorimod en massiv stråle ville skolde hånden med det samme.

Du skal heller ikke frygte bakterier. Vandet i beholderen opbevares under tryk og kan således blive hele 110 °C varmt. Ved den temperatur kan bakterier ikke overleve. Når du åbner vandhanen, presses vandet gennem et aktivt kulfilter, som renser vandet yderligere. Det kogende vand er derfor friskt og klart, hver gang du tapper det.

Vandet i køleenheden opbevares ligeledes under tryk og før det tappes passerer det et filter der fjerner bakterier, urenheder og lugt.

Quooker haner og beholdere er VA godkendt og lever op til alle test og standarder for kogende vandhaner og beholdere. Der er solgt mere end 100.000 Quooker-haner i Skandinavien siden 2005.

Sikrere end elkedlen

Kort sagt skal man altid være forsigtig med kogende vand. Men du kan være ganske rolig med en Quooker i køkkenet, og takket været en række unikke sikkerhedsmekanismer er den faktisk en af de sikreste måder at håndtere kogende vand på.

Vandets stråle er ikke massiv

For at tænde for det kogende vand på Quooker-hanen, skal du først trykke på den børnesikrede betjeningsknap. Led-lysringen på hanen lyser rødt, når du tænder for det kogende vand. 

Det kogende vand kommer ikke ud i en massiv stråle, men i et spray blandet med luft. Dette mindsker risikoen for skoldning, idet man kan nå at fjerne hånden, før man reelt skolder sig. Grunden til man ikke brænder sig, er at den kogende vandstråle er varm, men den er ikke massiv og det kogende vand kommer ud i et let spray som er blandet med 98% luft. Den båstår kun af dråber med kogende vand, blandet med luft. 

Hvis man i stedet tog en gryde eller en elkedel med kogende vand, og man forestiller sig det enorme vandstænk, man ville få ud over sig, hvis den væltede vælter med kogende vand. Det vil med det samme forårsage alvorlige forbrændinger sammenlignet med vandstrålen fra en Quooker-hane, hvor det kogende vand er blandet med luft og dermed ikke er massiv. 

 

Børnesikret betjeningsknap

Takket være et sofistikeret sikkerhedssystem giver Quooker-hanen aldrig kogende vand, med mindre du aktiverer den børnesikrede betjeningsknap.

Du skal først trykke på betjeningsknappen to gange og derefter dreje den. Først derefter kan du tappe kogende vand fra hanen. Sikkerhedssystemet er testet omfattende og det er ikke muligt at tappe kogende vand fra hanen hvis der går mere end 3 sekunder fra man sidst tappede kogende vand, til man tapper kogende vand igen.

På grund af den 'unaturlige tryk-drejende bevægelse', som det kræves for at tænde for det kogende vand, er chancen for et uheld meget lille. Små børn kan ikke tænde det kogende vand på Quooker-hanen. Derudover lyser hanen rødt når man tænder for det kogende vand. Deet røde led-lys er med til at advare brugeren om at passe på, der tappes kogende vand.

Hanen bliver ikke varm

En Quooker bliver ikke varm. Selv om der kommer kogende vand ud af den, bliver selve hanen ikke brændvarm.
Skulle du – eller dit barn – komme til at røre ved selve hanen, mens I bruger jeres Quooker, er der ikke fare for, at I brænder jer. Selve hanetuden er nemlig isoleret, så man ikke kan brænde sig på den.

Hanen er fastmonteret

Quooker-hanen kan forhindre skoldningsskader. Desværre er det ofte små børn, som rammes af skoldningsulykker. Et kendt eksempel er, at barnet kommer til at trække i ledningen til en elkedel eller vælter en gryde med kogende vand og får vandet ud over sig. Den slags må ikke ske. Quooker-hanen bliver fastmonteret i bordpladen i modsætning til f.eks. en elkedel, der typisk står løs på køkkenbordet og kan vælte eller falde ned og forvolde skade.