En Quooker bidrager til din sundhed

Friskt, filtreret, bakteriefrit, kogende vand

Mange tror fejlagtigt, at vandet i beholderen til det kogende vand i en Quooker står og bliver gammelt. Vandet opbevares under tryk og bevarer på den måde sit iltindhold, så det forbliver friskt. Det kan sammenlignes med en sodavandsflaske. Sodavanden bliver ikke “flad”, før du åbner flasken.

Du skal heller ikke frygte bakterier. Fordi vandet i beholderen opbevares under tryk, kan det opvarmes til over 100 °C. Når vandet opbevares ved en temperatur over kogepunktet, kan bakterierne ikke overleve.

Når du åbner Quooker-vandhanen, presses vandet i beholderen først igennem et aktivt kulfilter, som renser vandet yderligere. Det kogende vand er derfor friskt og klart, hver gang du tapper det.

Afkølet vand gør det lækkert at blive korrekt hydreret

Det anbefales at drikke 1,5 - 2 liter vand om dagen, alt efter vægt, alder og hvor meget man sveder osv. da alt dette påvirker ens dehydrering. Den sundeste måde at få væske på, er ganske almindeligt vand. De fleste foretrækker dog at drikke afkølet vand eller vand med brus.

Vand med brus består af 99,9 % vand, så i forhold til hydrering er det lige så godt som at drikke almindeligt postevand. Faktisk kan det være en sundhedsmæssig fordel at drikke vand med brus. Boblerne giver en naturlig mæthed, så man har lyst til at spise mindre efterfølgende.

Det er en myte at vand med brus skader tænderne. En sodavand er derimod fyldt med sukker og tilsætningsstoffer som skader tænderne. Med nem adgang til afkølet vand og vand med brus, kan behovet for usunde drikkevarer nedsættes.