En Quooker bidrager til din sundhed

Kroppen består af ca. 60 % vand, der bidrager til at alle kroppens funktioner fungerer som de skal. Kroppen udskiller naturligt væske hver dag og det er derfor vigtigt vi får tilført væske for at udligne væsketabet på omkring 0,5 liter dagligt.

Det anbefales at drikke 1,5 - 2 liter vand om dagen, alt efter vægt, alder og hvor meget man sveder osv. Den sundeste måde at få væske på, er ganske almindeligt vand. De fleste foretrækker dog at drikke afkølet vand eller vand med brus.

Vand med brus består af 99,9 % vand og er derfor lige så sundt som at drikke almindeligt postevand. Faktisk er der flere fordele ved vand med brus. Det giver en naturlig mæthed, selvom boblerne i vandet dog kan gøre man føler sig lidt oppustet. Men det gør man har lyst til at spise mindre efterfølgende. Det er en myte at vand med brus skader tænderne. En sodavand er derimod fyldt med sukker og tilsætningsstoffer som skader tænderne. Med nem adgang til afkølet vand og vand med brus, nedsættes behovet for usunde drikkevarer.

Hvis man synes det er lækkert med smag i vandet, kan man tilsætte forskellige sukkerfrie smagsstoffer til vandet med eller uden brus. Prøv f.eks. at tilsætte agurk, mynte eller frisk frugt, for naturlig smag helt uden kalorier. Invester i en lækker genanvendelig flaske og tap afkølet vand eller vand med brus, før du forlader hjemmet. På den måde sparer du penge, da du ikke behøver at købe vand på flaske når du er på farten.

Friskt, filtreret, bakteriefrit vand

Mange tror, at vandet i beholderen til det kogende vand bliver gammelt, men det er ikke tilfældet. Vandet opbevares under tryk og bevarer på den måde sit iltindhold, så det forbliver friskt. Det kan sammenlignes med en sodavandsflaske. Sodavanden bliver ikke “flad”, før du åbner flasken. Du skal heller ikke frygte bakterier. Vandet i beholderen er over 110°C. Ved den temperatur kan bakterierne nemlig ikke overleve. Når du åbner vandhanen, presses vandet gennem et aktivt kulfilter, som renser vandet yderligere. Det kogende vand er derfor friskt og klart, hver gang du tapper det.