Vandbesparende

Netop vandspild er noget, du bør have in mente, når du overvejer, om du skal investere i en Quooker. Med en Quooker kan du tappe 5 slags vand fra én hane og du sparer samtidig energi, da du tapper lige præcis den mængde vand du behøver.

Når du har lyst til et glas koldt vand, lader man typisk vandet løbe, indtil det er afkølet. Det koster mange liter vand om dagen at lade vandet løbe til det er afkølet. Alternativt kan man opbevare flasker i køleskabet med afkølet vand, men det optager plads og bruger også energi at nedkøle vandet i køleskabet.

De fleste elkedler kræver, at du påfylder minimum en halv liter vand til kogning, selv hvis du kun skal bruge vand til én kop instant kaffe. Med en elkedel opvarmer du altså ofte mere vand, end du reelt skal bruge. Det er ikke kun skidt for din pengepung, men også for miljøet. Det er spild af vand, og det kan undgås med en Quooker-hane, hvor du tapper nøjagtig den mængde vand, du har brug for.

Venter du længe på det varme vand? Så er der endnu mere at spare

Vælger du at installere en Quooker COMBI+ beholder til det kogende vand, undgår du i tillæg at vente længe på det varme vand. COMBI+ beholderen blander kogende vand i dit "varme" vand, så du omgående kan tappe varmt vand, som faktisk er varmt. Efterhånden som det rigtigt varme vand når frem fra varmtvandsbeholderen, tilsættes der mindre og mindre kogende vand. Således undgår du at spilde de mange liter vand, du ville lukke ud imens du ventede på det varme vand.

Hvad angår vandspild er en Quooker ikke kun en investering, der kan spare dig penge, men også en miljøvenlig løsning. Du sparer både vand og strøm.