Hvilken Quooker skal jeg vælge? Køb

Står du over for et køb af en Quooker, er der tre ting, du skal tage stilling til: Valg af vandhane, valg af beholder med kogende vand og valg af hvorvidt du også ønsker beholderen til afkølet vand med og uden brus. Dit valg har betydning for, hvilke funktioner din Quooker har. Uanset hvad du vælger, vil du med et Quooker-produkt altid have kogende vand i hanen, men der er forskel på design, funktionalitet og pris.


Hvilken Quooker netop du skal vælge til dit køkken afhænger i høj grad af dit individuelle behov, og hvilke design du søger, men du vil være bedre rustet til at træffe det rigtige valg, når du har læst denne guide. Her kan du nemlig læse mere om features, udseende og funktioner på alle Quooker-haner og -beholdere.

Læs også: Hvad koster en Quooker – alle modellerne

 

Hvilken hane skal du vælge?

Nedenfor kan du se og læse om alle modellerne. Hvis du gerne vil opleve dem "live" i dit eget køkken, kan du se dem virtuelt i Augmented Reality ved at besøge www.quooker-ar.com fra en smartphone eller tablet.

 

Quooker Flex

Den banebrydende Quooker Flex er det nyeste medlem af Quooker-familien. Med Flex får du ikke bare en alt-i-1-hane, men også en fleksibel udtræksslange, som gør det lettere end nogensinde før at klare hverdagens opgaver i køkkenet. Udover det har Flex præcis de samme fordele som alle andre Quooker-haner: Den sparer tid, energi, vand og plads og har markedets bedste sikkerhed. Og ligesom Fusion-hanerne samler Flex op til fem slags vand i samme hane.

»Vi har udviklet Flex i takt med, at køkkenfirmaerne er begyndt at lave større vaske. De store vaske kan være svære at rengøre med en stationær hane, og vi satte os derfor for at udvikle en Quooker med en fleksibel udtræksslange, der kan komme rundt i hjørnerne i vasken,« fortæller Martin Damtoft, administrerende direktør hos Quooker Skandinavien.

Udtræksslangen kan også bruges til hurtig og effektiv rengøring af blandt andet skærebrætter, gryder og pander, mens grønsager og salater kan skylles i et snuptag på en sikker måde.

»Flex har en ekstra sikkerhedsmekanisme, der gør, at den ikke kan give kogende vand, når slangen er trukket ud. Derudover åbnes der for det kogende vand via et dobbelt-tryk-drej-greb, og tuden på hanen har en dobbeltvæg, så man altid kan strejfe den uden at brænde sig,« siger Martin Damtoft.

Fås i: Krom, rustfrit stål og sort (black)

Vejl. pris: Fra 12.990 kr.
Standard beholder: PRO3-VAQ

 

Quooker Fusion Square og Fusion Round

Fusion-modellerne, som fås i rund og firkantet udgave, er sammen med Flex de mest populære Quooker-haner. Fusion er en alt-i-1 kogende vandhane med koldt, varmt og kogende vand i samme vandhane, samt afkølet vand med og uden brus, hvis du tilvælger CUBE køleenheden. Skarpe kanter og bløde linjer definerer det stilrene design, og Quooker Fusion er det perfekte valg for dig, der vil kombinere moderne, minimalistisk design med funktionalitet.

»Man skal vælge Quooker Fusion, hvis man ikke ønsker to haner ved vasken, eller hvis man ikke har plads til to haner. Derudover er den også et godt alternativ for dig, der har høje køkkenoverskabe, og dermed måske ikke har plads til Flex-modellen, som er en anelse større end Fusion,« forklarer Martin Damtoft.

På Fusion er grebet til koldt og varmt vand adskilt fra grebet til kogende vand. Derudover er den – ligesom Flex – yderligere børnesikret med et dobbelt tryk-drej-greb. Med en Quooker Fusion kan du skifte omgående mellem koldt, varmt og kogende vand, og dermed skal du altså ikke vente på det kogende vand, selv om du lige har brugt det kolde vand.

Den største forskel på Quooker Fusion og Quooker Flex er, at Fusion ikke har en fleksibel udtræksslange.

 

Fås i: Krom, rustfrit stål, sort (black), messing, bruneret messing og guld.

Design: Fusion Square har et firkantet design, mens Fusion Round har et rundt design. Funktionsmæssigt er hanerne fuldstændig ens.

Vejl. pris: Fra 11.990 kr

Standard beholder: PRO3-VAQ

 

Nordic Square Twintaps og Nordic Round Twintaps

Nordic Twintaps består af et normalt blandingsbatteri og en kogende vandhane. Du får altså både en Quooker-hane til almindeligt varmt og koldt vand, og derudover får du en kogende vandhane, som står ved siden af. Den kogende vandhane kan også give afkølet vand med og uden brus, hvis du tilkøber CUBE køleenheden. Vælger du Twintaps, skal du være opmærksom på, at der skal bores et ekstra hul i vasken/bordpladen, så der er hul til begge haner.

Ved at vælge Nordic Twintaps får du et gennemført look i dit køkken, hvor den kogende vandhane og den almindelige køkkenhane matcher hinanden designmæssigt.

»Der er mange, som sværger til Nordic Twintaps, og den er ideel både som et supplement til et eksisterende køkken eller som en del af et nyrenoveret køkken. En af de store fordele ved modellen er, at den kogende hane kan justeres i højden for sikker og nem påfyldning. Det betyder, at du for eksempel kan presse hanen helt ned til kanten af vasken, så det ikke sprøjter, når du vasker en pande i kogende vand, og så kan du justere den op igen, når du for eksempel skal fylde kogende vand i en stempelkande, som står på køkkenbordet,« forklarer Martin Damtoft.


Fås i: Krom, rustfrit stål, messing og bruneret messing.

Design: Nordic Square Twintaps har et firkantet design, mens Nordic Round Twintaps har et rundt design. Funktionsmæssigt er hanerne fuldstændig ens.

Vejl. pris: Fra 12.890 kr

Standard beholder: PRO3-VAQ

Læs også: Hvad er en kogende vandhane?

 

Nordic Square og Nordic Round

Dette er den klassiske og mest enkle Quooker-model. Denne hane i rund eller firkantet udgave er det perfekte valg til dig, der gerne vil beholde dit nuværende blandingsbatteri i køkkenet, men samtidig ønsker at tilføje en kogende vandhane ved siden af. Køber du også CUBE køleenheden, kan den kogende vandhane også give afkølet vand med og uden brus.

En Quooker Nordic installeres yderst i din vask/bordpladen, men den kan – akkurat som Nordic Twintaps – justeres i højden, så du let og sikkert kan betjene den alt afhængig af opgaven.

»Nogle kunder har allerede et blandingsbatteri, som de er glade for, men de vil også gerne have en Quooker-hane med de ekstra muligheder, den giver. For de kunder er Quooker Nordic et rigtig godt valg. Dels er den simpel at installere, og dels passer den rigtig godt ind i et moderne køkken-setup,« siger Martin Damtoft.


Fås i: Krom, rustfrit stål, messing og bruneret messing.

Design: Nordic Square har et firkantet design, mens Nordic Round har et rundt design. Funktionsmæssigt er hanerne fuldstændig ens.

Vejl. pris: Fra 9.900 kr.

Standard beholder: PRO3-VAQ

Læs mere om de største fordele ved en Quooker

 

Hvilken beholder til kogende vand skal du vælge?
Man kan sige, at Quooker-hanen er det smukke ydre af en Quooker, mens beholderen er det tekniske geni, som opererer i køkkenskabets mørke – bag kulissen. Herunder ser vi nærmere på de forskellige kogende beholderes egenskaber.

 

PRO3-VAQ-beholder

VAQ er betegnelsen for den nyeste generation af Quooker-beholdere. Beholderne er designet i rustfrit stål med et gennemsigtigt rødt låg, der lader dig se direkte ned i Quookerens mikrokredsløb.

Det, der gør alle Quooker-beholdere helt exceptionelle, er den revolutionerende vakuumisolering, der gør en Quooker i stand til at holde på varmen på en hidtil uhørt effektiv måde. På grund af den patenterede isolering er en Quooker den mest energieffektive kogende vandhane på markedet, og da beholderen er meget kompakt, er det let at finde plads til beholderen under køkkenvasken.

PRO3-VAQ er en treliters beholder, og det er den mest “almindelige” beholder til en kogende vandhane.

PRO3-VAQ er den beholder, langtde fleste danskere vælger. Den kan bruges til alle Quooker-haner.

En treliters beholder vil dække behovet hos langt de fleste familier. De moderne Quookere er nemlig kun ti minutter om at varme det kogende vand op, hvis du har brugt det hele, og det er derfor yderst sjældent, at alt det kogende vand bliver brugt op.

 

PRO7-VAQ-beholder

Denne beholder er basalt set en større udgave af PRO3-beholderen. Det er en syvliters beholder, og den bruges primært i erhvervsmæssig sammenhæng, for eksempel på restauranter, hvor et stort antal mennesker løbende tapper kogende vand.

Den eneste forskel mellem de to PRO-beholdere er, at PRO7 skal have en ekstern sikkerhedsventil, hvilket giver en anelse mere installationsarbejde – det mærker forbrugeren dog ingenting til.

 

COMBI-beholder

Med en syvliters COMBI-beholder har du kogende vand og en lokal varmtvandsbeholder i én installation. Du kan således lave varmt vand, selv om du kun har tilsluttet koldt vand i køkkenet – alt sammen på en særdeles energieffektiv måde. Det varme vand fra Quookeren kommer ud med det samme, og du slipper dermed for at spilde store mængder vand om året, fordi du er nødt til at lade vandet løbe, før det bliver varmt.

»Med COMBI-modellen kan du vælge at bruge Quooker som eneste varmekilde omkring vasken – for eksempel hvis du kun har koldt vand i køkkenet i sommerhuset. Varmetabet bliver større, jo længere væk varmvandsbeholderen er placeret, men da en Quooker producerer det varme vand lige under køkkenvasken, er det en langt mere energivenlig løsning end en almindelig varmtvandsbeholder,« forklarer Brian G. Christensen, Aftersale Manager hos Quooker.

En undersøgelse fortaget af Quooker i Nederland viser, at du kan spare flere tusind liter vand om året ved at rykke varmtvandsbeholderen tættere på hanen. For hver meter, der er mellem hanen og varmtvandsbeholderen, spilder man i gennemsnit 601 liter vand om året, og i de fleste danske boliger er der typisk adskillige meter mellem vandbeholderen og hanen, som man tapper vand fra.

Der er altså miljømæssige fordele ved at vælge COMBI-beholderen, men den har også kapacitetsmæssige begrænsninger. Forventer du at have et stort forbrug af varmt vand, bør du derfor i stedet vælge COMBI+-beholderen, som giver dig ubegrænset varmt vand.

 

COMBI+-beholder

En COMBI+-beholder giver dig både kogende vand samt ubegrænset koldt og varmt vand. Dette er den mest miljøvenlige beholder, og den er især interessant for personer, der døjer med at skulle vente lang tid på, at vandet i hanen bliver varmt.

»Hvis du alligevel er ude og investere i en Quooker, og har plads til en syvliters beholder, så vil jeg anbefale COMBI+. Med den beholdertype får du varmt vand med det samme, samtidig med at den er vandbesparende, fordi du ikke behøver at lade vandet løbe, inden det bliver varmt. Du skåner altså miljøet, og du får en Quooker med mange funktioner i én og samme beholder,« lyder anbefalingen fra Brian G. Christensen.

Se mål på de forskellige beholdere.