Gratineret fennikel med tomat og parmasan

Grønne opskrifter fra Aamanns grønne køkken. Vi guider dig til at udnytte en af efterårets mange råvarer, nemlig fennikel. Opskriften er meget enkel at gå til, og med en salat og lidt godt brød på sidelinjen kan det sagtens gøre det ud for et let måltid.

Ingredienser

  • 4 mellemstore fennikler
  • Skal og saft af 1 citron
  • 2 stængler rosmarin
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 7 spsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 5 spsk friskrevet parmesan
  • 5 spsk rasp
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Skær top og bund af fenniklerne og skær dem derefter i halve. Kom vand, citronskal og -saft i en gryde, der akkurat kan rumme fenniklerne, og lad det koge op. Kom fenniklerne i og lad dem koge i 10 minutter. Tag fenniklerne op og varm ovnen op til 180 grader. Rib rosmarinens blade af og hak dem fint. Hak persillen meget fint. Sautér løg og hvidløg i olivenolie i en kasserolle og tag halvdelen af løgblandingen fra i en skål. Tilsæt tomat og rosmarin til resten af løgblandingen i gryden, kog op og smag til med salt og peber. Fyld et ildfast fad med tomatsovsen og de kogte fennikler.

Vend løgblandingen med rasp og persille og fordel løgraspen ud over tomat- og fennikelblandingen i det ildfaste fad. Kom fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen er gylden. Servér straks.

Tip

Når man koger fennikel mør inden gratineringen, får samtidig ”tæmmet” anissmagen.

Gratineret fennikel med tomat og parmasanGratineret fennikel med tomat og parmasan