Andesalat med dampede grøntsager

Dette er en nem og enkel salat, som ikke tager meget mere en 5-7 minutter at bikse sammen – og  den gør sig præcist lige så godt i madpakken som til en hurtig aftensmad. Vil du gerne have mere fylde, så kan du supplere op med enten kogt quinoa, bønner, nudler eller hvedekerner.

4 personer – 10-15 minutter

Med en Quooker kan du nemt tilberede grøntsager – også uden at koge dem helt ud. Her skal du bruge grønne bønner og broccolini, som blot skal have 2-3 minutter i en skål med kogende vand fra din Quooker, før de er klar til at hoppe op i salaten. Præcist samme trick kan du gøre med alt fra asparges (når de er i sæson), broccoli, sukkerærter, babymajs og gulerødder. Du kan også bruge dem i en kombination her i salaten.

Sådan gør du

Trim enderne af broccolinien og bønnerne og giv dem 2-3 minutter i kogende vand fra din Quooker. Hæld vandet fra og vend dem herefter med en smule olivenolie og salt.

Anret de dampede grøntsager på plukkede salatblade. Top med tynde skiver and, radise, lethakkede peanuts og granatæblekerner og eventuelt en dressing eller en vinaigrette.

Ingredienser

  • 200g broccolini
  • 2 stk mini romaine-salathoveder
  • 300g stegte andebryst filetter – kan erstattes af andet stegt kød som fx gris, kylling eller oksekød.
  • 8 radisser
  • 80g peanuts
  • 1 granatæble

Vinaigrette:

  • 1 spsk sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 5-6 spsk olivenolie
  • salt og peber