Jesper Vollmers opskrift på frikadeller

Tidligere chefkok for Kongehuset Jesper Vollmer giver dig her sin "dunseopskrift". Lav den nemt med en Quooker, der giver brusende vand direkte fra hanen.

Jesper Vollmers frikadeller

“Det er en gammel mormor-ting at putte danskvand i frikadellefarsen for at gøre dem ekstra luftige. Det giver fin mening og er noget min egen mormor også gjorde," fortæller Jesper Vollmer i interviewet til Quooker Magasinet.

"I dag er der mange, som bruger sødmælk eller fløde for at gøre frikadellerne lækre, men det er helt unødvendigt. Hos den gamle slagter og andre der ved, hvordan man kan røre kødet sejt med salt, der har man ikke brug for fløde. Sammen med vand med brus får du med denne fremgangsmåde nogle meget luftige og saftige deller.”

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk. salt
  • Sort peber
  • 1 løg, revet eller hakket
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel eller rasp
  • 2-3 dl. vand med brus
  • Smør og vindruekerneolie til stegning – halvt af hver.

Fremgangsmåde

Begynd med at hælde salt og peber ved kødet. Rør rundt til det bliver sejt og lidt fjedrende at røre ved.

I med løg, æg og mel eller rasp, og rør det sammen.

Tilsæt nu vand med brus, men gør det lidt ad gangen, til konsistensen bliver helt let men stadig sammenhængende.

Varm olie og smør op på en pande. Når smørret er bruset af, formes frikadellerne med en stor ske og steges til de er flotte og gyldne på begge sider. Sørg for, at de er gennemstegte ved at vende dem et par gange.

Du ved, at dunserne er færdige, når de er fjedrende at trykke på på midten.