Super nem misoramen - opskrift af Louisa Lorang

Lav en super nem misoramen med kogende vand fra din Quooker. Det tager ikke lang tid og retten er god til både hverdag eller gæster.

Easy BrambleEasy Bramble

Det skal du bruge

Ramen:

  • 100 g shiitake svampe
  • 1 kyllingebryst, i tynde skiver
  • olie til stegning
  • salt
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 spsk. mørk miso
  • 2 spsk. soja
  • 1 tsk. sesamolie
  • 6 dl kogende vand
  • 200 g kogte udonnudler
  • ¼ kinakål, snittet

Topping:

  • 2 smilende æg
  • lidt snittede forårsløg
  • ristet sesam
  • evt. chiliolie

Sådan gør du:

Steg svampe og kylling i olie i en varm wok. Svampene skal være gyldne og kyllingen gennemstegt. Krydr med salt og peber.

Kom hvidløg og ingefær ved og lad det sauterer med, men uden at det tager farve.

Fyld miso, soja og sesamolie i en smuk kande der kan tåle varme. Fyld den med ca. 6 dl kogende vand og rør misoen ud det varme vand. Smag til.

Fyld svampe, nudler, kylling  og snittet kål i store skåle. Hæld den varme suppe over og top med æg, forårsløg og sesam. Servér straks gerne med chiliolioe til.

Louisa LorangLouisa Lorang
Easy BrambleEasy Bramble