<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src=https://ct.pinterest.com/v3/?event=init&tid=2612637445780&pd[em]=<hashed_email_address>&noscript=1 />

10 ting du ikke vidste om Quooker

En Quooker er langt mere end hurtig kaffe og skoldning af sutteflasker. Her får du 10 fakta, som du nok ikke vidste om Quooker.

1. 3 måneders fuld returret

Langt de fleste finder ud af, hvor uundværlig en Quooker er, når de har fået den. Faktisk er over 99 procent af Quooker-ejerne rigtig godt tilfredse med deres investering i den kogende vandhane. Det er Quookers ambition, at du skal være 100 procent tilfreds, hvis du vælger at købe en Quooker. Skulle du mod al forventning ikke blive glad for din Quooker, har du derfor tre måneders fuld returret på vandhanen og beholderen til kogende vand. Hvis du ikke er tilfreds, afmonteres din Quooker, og du får alle dine penge tilbage. Det eneste vi kræver er at du beholder alt indpakning og passer godt på produktet i 'prøveperioden'. 

2. En Quooker bliver ikke varm

Selv om der kommer kogende vand ud af den, bliver selve hanen ikke brandvarm. Skulle du – eller dit barn – komme til at røre ved selve hanen, mens I bruger jeres Quooker, er der ikke fare for, at I brænder jer. Selve hanetuden er nemlig isoleret, så man ikke kan brænde sig på den.

3. Vandet er friskt og klart

Mange tror, at vandet bliver gammelt i beholderen til det kogende vand, men det er ikke tilfældet. Vandet opbevares under tryk og bevarer på den måde sit iltindhold, så det ikke kommer til at smage kedeligt. Princippet kan sammenlignes med en sodavandsflaske. Sodavanden bliver ikke 'flad', før man åbner flasken. Du skal heller ikke frygte bakterier, for vandet i beholderen er konstant 108 grader varmt, og ved den temperatur kan bakterier ikke overleve. Når du åbner vandhanen, presses vandet gennem et særligt filter, som renser vandet yderligere. Det kogende vand er derfor friskt og klart, hver gang du tapper det.

4. Passer til dit nuværende køkken

En Quooker kan monteres i langt de fleste vaske og i alle bordplader. Samtidig passer Quooker-hanen både til  nye og ældre køkkener, og den kan kobles til alle almindelige tilslutninger. Du kan derfor sagtens montere en Quooker uden at skulle investere i et helt nyt køkken.

5. En Quooker kan forhindre skoldningsskader

Desværre er det ofte små børn, som rammes af skoldningsulykker. Et kendt eksempel er, at barnet kommer til at trække i ledningen til en elkedel eller vælter en gryde med kogende vand og får vandet ud over sig. Den slags må ikke ske. En Quooker-hane sidder derfor fast i bordpladen og kan ikke væltes. Alle Quooker-haner er også forsynet med en børnesikring. Samtidig er tuden isoleret, så den ikke bliver for varm udvendigt. Det er ikke kun børn, men også voksne, som kan være uheldige at skolde sig. En Quooker-hane er derfor konstrueret sådan, at vandets stråle ikke er massiv. Det kogende vand kommer ud i et let spray blandet med luft, så man kan nå at fjerne hånden, før man reelt skolder sig.

6. Nem at vedligeholde

Ligesom elkedlen skal en Quooker også afkalkes sommetider. Det gør du cirka en gang om måneden ved at skrue det lille metalmundstykke, perlatoren, som sidder for enden af vandhanen, af og lægge det i almindelig husholdningseddike natten over. På den måde løsnes eventuelle kalkrester uden besvær. Beholderen med kogende vand skal tømmes for kalk hvert tredje til femte år, alt efter hvor meget kalk vandet indeholder der, hvor du bor. Når det er tid, kan du bestille en SWOP, som er vores cirkulære beholderombytning.

7. En Quooker fylder ikke mere

Der kan være kamp om pladsen i køkkenet. Du kan få et hav af forskellige apparater, og det kan være svært at finde plads til dem alle. Tænk ikke på det. Quooker-hanen fylder nemlig ikke mere end et almindeligt blandingsbatteri, og beholderen med kogende vand måler kun omkring 15 cm i diameter og passer derfor næsten altid i skabet under vasken.

8. En miljøvenlig løsning

En Quooker er ikke bare smart, den er også miljørigtig. Med en elkedel koger du ofte meget mere vand end nødvendigt. Med en Quooker koger du reelt kun det vand, du bruger. Det betyder, at dit vandforbrug bliver mindre, og dit strømforbrug gør det samme, fordi du bruger mindre energi til at koge mindre vand. Vælger du at montere en Quooker COMBI+ beholder, sparer du desuden på det varme vand. Her får du nemlig det varme vand direkte fra beholderen, og derfor slipper du for at lade vandet løbe og vente på, at det bliver varmt. Med en Quooker CUBE slipper du for at købe plastikflasker med vand, der belaster miljøet og skal transporteres frem og tilbage.

9. En Quooker kan mere end koge vand

Tørstig? Intet problem. Med den nye Quooker CUBE får du ud over kogende vand også afkølet vand med og uden brus. Så frem med det store drinksglas, fyld det med afkølet vand med brus direkte fra hanen, tilsæt lakridsrod og mynte, og du har en lækker drink, der smager af sommer. Med nem adgang til afkølet vand med og uden brus, er det desuden nemt at skære ned på de usunde drikkevarer.

10. Du behøver kun én hane

Tænk dig bare, fra den samme vandhane i køkkenet kan du tappe både 100 °C kogende vand, afkølet vand og vand med brus. Du får mere plads på køkkenbordet og kan sige farvel til både elkedel og vandflaskerne i køleskabet. En Quooker er en stilren og funktionel kvalitetsvandhane, som findes i mange modeller og overflader, og som passer til ethvert køkken, stort eller småt, nyt eller gammelt.